Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29414
Название: Дослідження показників розвитку деяких фізичних якостей у здобувачів закладів вищої освіти
Авторы: Рядова Л. О.
Рожков В. О.
Корчагін М. В.
Мкртічян О. А.
Ключевые слова: гнучкість
здобувачі вищої освіти
рівень розвитку
сила
спритність
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Рядова Л. О. Дослідження показників розвитку деяких фізичних якостей у здобувачів закладів вищої освіти / Л. О. Рядова, В. О. Рожков, М. В. Корчагін та ін. // Rehabilitation and Recreation. - 2023. - Вип.14. - С. 226–235.
Краткий осмотр (реферат): Розвиток фізичних якостей забезпечує підвищення рівня фізичної підготовленості, що сприяє зміцненню здоров’я, формуванню особистості, поліпшенню розумової та фізичної працездатності. Мета дослідження: визначити рівень розвитку сили, гнучкості та спритності у здобувачів закладів вищої освіти І–ІІ курсів. Матеріал і методи дослідження. Дослідження проводилося на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця. В ньому взяли участь 569 здобувачів вищої освіти І–ІІ курсів, вік яких 17–18 років. Здобувачі вищої освіти добровільно прийняли участь у дослідженні, про особливості проведення якого вони були інформовані заздалегідь. Для досягнення мети дослідження використовувалися такі методи: теоретичний аналіз і узагальнення наукової та методичної літератури, педагогічне тестування, методи математичної статистики. Рівень розвитку сили м’язів рук у здобувачів вищої освіти І–ІІ курсів визначався за показниками підтягування (у юнаків), згинання та розгинання рук в упорі лежачи (у дівчат); сили м’язів ніг – стрибка у довжину з місця (у юнаків і дівчат); гнучкості – нахила тулуба вперед з положення сидячи; спритності – «човникового» бігу 4×9 м. Результати дослідження. У статті розглянуто показники розвитку сили, гнучкості та спритності у здобувачів вищої освіти І–ІІ курсів університету, Наведено порівняльний аналіз показників зазначених фізичних якостей у юнаків і дівчат в залежності від віку та статі. Здійснено порівняння досліджуваних результатів з нормативними показниками. Висновки. Найкращі результати підтягування, згинання та розгинання рук в упорі лежачи, стрибка у довжину з місця зафіксовано у здобувачів вищої освіти ІІ курсу; нахилу тулуба вперед з положення сидячи – у здобувачів вищої освіти І курсу; «човникового» бігу 4×9 м – у здобувачів вищої освіти І курсу. У здобувачів закладу вищої освіти І–ІІ курсів спостерігається низький рівень розвитку сили, гнучкості та спритності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29414
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Мкртічян_стаття.pdf431,34 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.