Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29479
Название: Аналіз проблеми викидів парникових газів та методів їх знешкодження
Авторы: Михайлова Є.
Ключевые слова: парнікові гази
парниковий ефект
зміна клімату
адсорбція
абсорбція
каталітичні методи
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Михайлова Є. Аналіз проблеми викидів парникових газів та методів їх знешкодження / Є. Михайлова // The scientific paradigm in the context of technological development and social change : scientific monograph. - Riga, Latvia. 2023. - Part 2. - Р. 25-59.
Краткий осмотр (реферат): Глобальна зміна клімату є найважливішою екологічною проблемою сучасності. Його причина – збільшення концентрації парникових газів в атмосфері в результаті діяльності людини. Проблема зміни клімату впливає на багато аспектів навколишнього середовища та існування суспільства, тому розробка інструментів і методів скорочення викидів парникових газів в атмосферу є актуальним завданням сьогодення. Метою роботи є комплексний аналіз стану проблеми викидів парникових газів в Україні та світі та визначення основних шляхів вирішення цієї проблеми. Завданнями науково-дослідної роботи є: дати загальну характеристику парникових газів, визначити основні наслідки зміни клімату для України, проаналізувати міжнародні кроки України щодо вирішення проблеми глобальної зміни клімату, встановити структуру викидів парникових газів в Україні, проаналізувати існуючі та пропонують оптимальні хіміко-технологічні методи нейтралізації парникових газів. Методологія дослідження базується на монографічному типі дослідження з використанням загальнодослідних методів аналізу, синтезу, індукції, дедукції та історичної деталізації. Результати. У статті наведено загальну характеристику парникових газів, основні джерела їх викидів та наслідки для людини та навколишнього середовища. Проаналізовано кроки світового суспільства та України, зокрема, для вирішення глобальної проблеми зміни клімату. Проблема вирішується шляхом укладення міжнародних угод щодо стабілізації концентрації парникових газів в атмосфері на рівні, який не має небезпечного антропогенного впливу на клімат Землі. Визначено, що основними джерелами викидів парникових газів в Україні є підприємства паливно-енергетичного комплексу, підприємства переробної та добувної промисловості. Наведено аналіз методів хіміко-технологічного очищення парникових газів. Практичні наслідки. Аналітичний огляд дає змогу вибрати оптимальний метод нейтралізації парникових газів у промислових викидах. Вибір методу буде залежати від необхідного ступеня очищення, складу та об'єму газу, властивостей використовуваних реагентів і допоміжних матеріалів, можливостей утилізації продуктів очищення та техніко-економічних показників обраного методу. Цінність/оригінальність. Проведені дослідження дозволяють комплексно вирішити проблему викидів парникових газів, зрозуміти її причини, наслідки, соціальні та хіміко-технологічні рішення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29479
Располагается в коллекциях:Монографії (ЗСЖіБЖ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.