Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29487
Название: Економічні та соціальні наслідки війни в Україні, вплив конфлікту на світову економіку
Авторы: Жила Г. В.
Ключевые слова: війна
гуманітарна криза
світова економіка
потрясіння
переселенці
інфляція
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Жила Г. В. Економічні та соціальні наслідки війни в Україні, вплив конфлікту на світову економіку / Г. В. Жила // Економіка та суспільство. - 2023. – Вип. 47.
Краткий осмотр (реферат): Після вторгнення Росії в Україну, конфлікт між двома народами переріс у справжню війну, це призвело до серйозної гуманітарної кризи, яка зачіпає мільйони людей, і серйозним економічним шоком, тривалість і масштаб якого невизначені. Важкі економічні втрати від конфлікту та підвищена невизначеність додають викликів, з якими уряди вже зіткнулися через зростання інфляційного тиску та незбалансоване відновлен-ня після пандемії. Ця стаття представляє оцінку потенційного впливу конфлікту на світову економіку на основі потрясінь, які спостерігалися до цього часу, і його наслідків для державної політики. У звіті OECD Economic Outlook за грудень 2021 року прогнозується, що глобальне зростання ВВП становитиме 4,5% у 2022 році та 3,2% у 2023 році. Зростання цін на енергоносії та певну сировину, уповільнення економічно-го зростання та негаразди на світових фінансових ринках: основні економічні наслідки вторгнення Росії в Україну.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29487
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.