Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29488
Название: Принципи організації самостійної роботи студентів немовних факультетів
Авторы: Михайлова Л.
Жила Г.
Ключевые слова: самостійна робота
студенти немовних факультетів
принципи організації самостійної роботи
домашні завдання з англійської мови
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Михайлова Л. Принципи організації самостійної роботи студентів немовних факультетів / Л. Михайлова, Г. Жила // Актуальні питання гуманітарних наук. - Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, 2023. - Вип. 60. - Т. 3. - С. 125-129.
Краткий осмотр (реферат): Самостійна робота студентів є необхідним та дієвим елементом навчального процесу. У статі представлено погляди науковців на сутність цього дидактичного феномену (обов’язковий елемент процесу навчання, на виконання якого відводиться відповідний час. Така робота виконується без безпосередньої участі викладача, але під його керівництвом; індивідуальна навчально-пізнавальна діяльність, яка потребує керування та аналізу з боку викладача, що здійснюється через методичні рекомендації, консультації, бесіди). Визначено основні принципи самостійної роботи студентів з англійської мови: принцип активності (студенти жваво приймають участь у завданні, запропонованому викладачем); принцип індивідуалізації (спрямовано на врахування індивідуальної освітньої траєкторії студентів та передбачає оптимізацію навчання відповідно до рівня володіння мовою та темпу роботи кожного здобувача освіти); принцип доступності та визначеності завдань (передбачає моніторинг відповідності змісту завдань, які відводяться на самостійну роботу, до рівня знань студентів); принцип наочності (візуалізація матеріалу, що вивчається, що сприяє більш глибокому засвоєнню теми); принцип системності та послідовності (дотримання логічного порядку під час вивчення матеріалу та визначення оптимального алгоритму виконання навчальних завдань); принцип зв’язку із життям (добір актуальних завдань); принцип свідомості та самостійності навчання (саме відповідальне ставлення усіх учасників навчального процесу сприятиме формуванню системи знань та умінь у вивченні англійської мови). Узагальнено типи домашніх завдань з англійської мови для студентів немовних факультетів (закріплення навчального матеріалу, що вивчався під час аудиторного заняття; підготовка індивідуального читання; робота над створенням презентації або навчального проекту.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29488
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.