Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29658
Название: Наслідки цифрового розриву та шляхи його подолання
Авторы: Єрмоленко О.
Власенко Т.
Шаповалова І.
Ключевые слова: цифровий розрив
цифрова нерівність
інформаційно-комунікаційні технології
електронне урядування
цифрова грамотність
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Єрмоленко О. Наслідки цифрового розриву та шляхи його подолання / О. Єрмоленко, Т. Власенко, І. Шаповалова // Modeling the development of the economic systems. – 2023. – №1. – С. 79 – 84.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглядається проблема цифрового розриву, причини виникнення та напрямки щодо подолання негативних наслідків цього явища. Природа цифрового розриву є досить складною та дискусійною; тож, точне виявлення причин його виникнення є головним етапом для вчасного розпізнавання, вивчення та застосування дієвих рішень. Цифровий розрив в Україні та й у всьому сучасному світі доволі великий. Доведено, що є сильна залежність між цифровим розривом та бідністю. Уряди країн, де цифровий розрив має відчутні наслідки, мають рішуче діяти, розробляючи та втілюючи інструменти електронного урядування, для підвищення готовності суспільства до сучасних інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), заохочування та навчання використанню ІКТ, а також підтримування розвитку навичок ІКТ у зручний спосіб. Задачею урядів мають стати створення та розгортання доступних електронних послуг та зрозумілого ІКТ-наповнення. Крім того, вони мають допомагати розвитку належного та недискримінаційного середовища для електронного урядування через нормативно-правову базу, стратегічні напрямки та державні гарантії. Електронне урядування може стати подібним потужним інструментом для подолання розриву, наприклад, забезпечення доступного широкосмугового доступу. Робиться значний акцент на тому, щоб надати дітям та молоді широкий доступ до онлайн-навчання світового рівня як вдома, так і в школах. Оскільки таким чином відбудеться якісна зміна рівня освіченості серед суспільства та зменшуватиметься цифровий бар’єр, а як результат – і його негативні наслідки. Ще одним із суттєвих кроків до зменшення цифрової нерівності є створення мереж мобільного широкосмугового зв'язку. Але є перепони на цьому шляху – запровадження нових генерацій зв’язку потребує доволі багато ресурсів усіх учасників ринку, тож цей процес може зайняти тривалий час. На сьогодні в усьому світі прямують до запровадження національного широкосмугового LTE покриття (4G). У дослідженні здійснено перелік ключових елементів розвитку електронного урядування як визначального чинника подолання цифрового розриву. Для створення стійкого суспільства, уряди та зацікавлені сторони мають зосередитися на забезпеченні рівних можливостей для молоді та майбутніх поколінь.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29658
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Єрмоленко О., Власенко Т., Шаповалова І..pdf290,2 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.