Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29669
Название: Умови забезпечення здорового способу життя і безпеки життєдіяльності
Авторы: Новіков Ф. В.
Ключевые слова: фізична культура і спорт
фізична робота
монотонність навчального процесу
спортивні ігри
дитячі спортивні змагання
розвиток людини
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Новіков Ф. В. Умови забезпечення здорового способу життя і безпеки життєдіяльності / Ф. В. Новіков // Фізичне виховання та спорт в закладах освіти [Електронний ресурс]: матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції, 27 квітня 2023 р. / за заг. ред. А. А. Івашури. - Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2023. - С. 120-122.
Краткий осмотр (реферат): Обґрунтовано умови забезпечення здорового способу життя і безпеки життєдіяльності людини завдяки зайняттю фізичною культурою і спортом. Для оцінювання стану здоров'я людини у сучасних умовах та визначення чинників, що впливають на її здоров'я, проведено опитування (за методиками Л. Рідера) студентів 1-го курсу ХНЕУ імені С. Кузнеця у межах навчальної дисципліни «Безпека життєдіяльності та охорона праці». Середня оцінка твердження «дозвілля, спорт, розваги» за 5-бальною шкалою склала 3,6. Це є достатньо низкою оцінкою, адже спорт та фізична культура для молоді завжди повинні бути основним проявом сили, волі, прагнення до перемоги, бадьорості тощо. Тому актуальним є покращення показників опитування студентів і, в першу чергу, шляхом втілення умов здорового способу життя, які спрямовані на формування, збереження й зміцнення здоров'я, а також на повноцінне виконання людиною її соціально-біологічних функцій. Необхідно монотонність навчального процесу замінити іншими цікавими заняттями, більше займатися фізичною роботою, щоб організм людини відчував фізичні навантаження. Потрібно досягати більшого спілкування людей, починаючи із дитинства. І в першу чергу, на спортивних майданчиках у дворах, школах і будинках творчості, де є різні спортивні та технічні секції, оскільки зараз мало дітей у дворах грають у футбол та інші спортивні ігри, недостатньо проводиться дитячих спортивних змагань. А це підвищує лінь та не дозволяє у повній мірі розвивати людські ресурси. Потрібно також активізувати участь дітей у художній самодіяльності, що допоможе їм вільно і впевнено почуватися в будь-якому колективі, а також виховувати лідерські якості. Отже, формувати здоровий спосіб життя людини потрібно з дитинства.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29669
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
С. 120-122. Зб. конф. ХНЕУ ім. С. Кузнеця 27.04.2023.pdf347,23 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.