Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29698
Название: Договір підряду та трудовий договір: переваги та ризики для сторін договорів
Авторы: Ваганова І. М.
Ключевые слова: договір підряду
трудовий договір
переваги договору
ризики та недоліки договору
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Ваганова І. М. Договір підряду та трудовий договір: переваги та ризики для сторін договорів / І. М. Ваганова // Юридичний науковий електронний журнал. – Запоріжжя : Запорізький національний університет, 2023.- Вип. 1. – С. 181-184.
Краткий осмотр (реферат): Досліджено різні підходи до співвідношення цивільного і трудового права, а також договорів підряду і трудового договору, зокрема. Проаналізовано трудовий договір і договір підряду з точки зору переваг і ризиків для обох сторін, розглядають предмет відповідних договорів і систему захисту прав та інтересів сторін. Доведено, що правове регулювання може відповідати, може відставати, може випереджати рівень суспільних відносин, що склався, а може і стимулювати розвиток існуючих і поява нових суспільних відносин у певній сфері. Нинішній етап реформ спрямований на приведення у відповідність законодавства та суспільних відносин, але цього недостатньо. Необхідне формування норм, що стимулюють розвиток національної економіки. Проаналізовано, що не можна сказати, що існує повна єдність серед представників науки трудового права з питання співвідношення цивільного та трудового права, договорів підряду та трудового. Можна сміливо сказати, що цивільне право є нормативну основу функціонування ринкової економіки. Однією з базових цілей цивільного права - створення умов розвитку підприємницької діяльності. Ціль, безумовно, для сучасної України стратегічно важлива. Але стратегічний підхід вимагає від нас розуміння багатоаспектності соціуму, соціальних систем та явищ. Правове регулювання суспільних відносин визначається рядом стратегічних цілей, серед яких також є і створення умов для реалізації прав та можливостей особистості, у тому числі і за допомогою реалізації своїх здібностей до праці. Досвід розвинених країн показує подібні шляхи розвитку країн у різних куточках світу, у тому числі у сфері правового регулювання. Так, не можна не визнати, що в розвинених країнах трудове право зберігається та розвивається поряд із договірним правом. Таким чином, ми перебуваємо в ситуації співіснування двох галузей права, які мають певний набір правових засобів, який може використовуватися для реалізації можливостей особистості до праці. В якості таких правових засобів виступають договір підряду та трудовий договір.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29698
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття.pdf417,7 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.