Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29753
Название: Визначення екологічного стану кременчуцького водосховища на основі інформаційної ентропії
Авторы: Безсонний В. Л.
Пляцук Л. Д.
Пономаренко Р. В.
Третьяков О. В.
Ключевые слова: очистка пилових викидів
технології захисту атмосфери
техноекологія
урбанізовані території
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Безсонний В. Л. Визначення екологічного стану кременчуцького водосховища на основі інформаційної ентропії / В. Л. Безсонний, Л. Д. Пляцук, Р. В. Пономаренко та ін. // Науково-технічний журнал «Техногенно-екологічна безпека». – 2023. - 13(1). - С. 20-26.
Краткий осмотр (реферат): Встановлено, що вода за усіма показниками крім хлорид-іонів, СПАР та завислими речовини не відповідає верхній межі 1 класу якості за ДСТУ 4808:2007. Спостерігається зниження рівня БСК5 на посту моніторингу в нижній частині водосховища, що свідчить про надходження до водотоку речовин, що пригнічують біохімічні процеси. Також спостерігається тенденція зростання вмісту у воді сульфатів, фосфатів, сполук азоту та ХСК для пунктів контролю, що розташовані в межах впливу промислових міст, вздовж водосховища. Найбільші значення ентропійного індексу якості води характерні для пунктів п2, с. Адамівка, Чигиринського р-ну (0,59) та п3, с. Пронозівка Глобинського р-ну, (0,63). Дані пункти контролю знаходяться на значній відстані від промислових центрів, то, ймовірно, вирішальне значення у формуванні якості води відіграють забруднення, спричинені сільськогосподарським виробництвом (застосування фосфатних та азотних добри). Найменше значення індексу (0,39) характерне для пункту п1 – c. Сокірне, питний водозабір м.Черкаси. Значення неторсійного індексу якості води знаходиться в межах від 0,39 (пункт п1) до 0,63 (пункт п3).
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29753
Располагается в коллекциях:Статті (ГРБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Bezsonnyi TEB.pdf761,27 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.