Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29967
Название: Оцінка матеріально-побутових умов якості життя у Словаччині
Авторы: Пеліова Я.
Гур’янова Л.
Дубровіна Н.
Несторенко Т.
Ключевые слова: якість життя
матеріальні та побутові умови
показники
моделі
прогнозування
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Пеліова Я. Оцінка матеріально-побутових умов якості життя у Словаччині / Я. Пеліова, Л. Гур’янова, Н. Дубровіна та ін. // Економічний часопис Волинського національного університету імені Лесі Українки. – 2022. – 4. - С. 14-26.
Краткий осмотр (реферат): Важливим завданням соціальної політики у країнах ЄС є подолання бідності, зниження ризикових соціальних груп за рахунок ефективної соціальної, економічної, психологічної допомоги та підтримки, надання гідних умов проживання, тощо. Матеріальні та матеріально-побутові умови – одні з найважливіших при визначенні показників рівня життя населення. Погані матеріально-побутові умови, розшарування населення за рівнем доходів та якістю життя, відсутність адекватної соціальної допомоги сім’ям з низькими рівнями доходів, сім’ям з кількома дітьми, родинам, де є на утриманні діти-інваліди, призводить до різних соціальних конфліктів та загострення соціальної напруги у суспільстві У роботі було проведено аналіз на прикладі окремих двох показників матеріальних та побутових умов життя населення Словаччині в цілому за період 2005-2020 рр. Використанo окремі моделі часових рядів для надання прогнозних значень на період 2022-2023 рр. Побудовані моделі дозволять проводити більш обґрунтований аналіз ефективності соціальних програм покращення матеріально-побутових умов населення Словаччини та визначати цільові групи населення, які потребують більшої підтримки та соціальної допомоги.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29967
Располагается в коллекциях:Статті (ЕКСА)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Гур’янова Л. Оцінка матеріально-побутових умов.pdf549,13 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.