Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30004
Название: Моделювання процесу оцінювання корупційної спрямованості нормативно-правових актів
Авторы: Лосєв М. Ю.
Головко О. В.
Скорін Ю. І.
Ключевые слова: нечітка множина
багатокритеріальна оцінка
корупція
нормативно-правовий акт
функція приналежності
лінгвістична змінна
показник якості
невизначеність
ймовірність приналежності
корупція
нормативно-правовий акт
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Лосєв М. Ю. Моделювання процесу оцінювання корупційної спрямованості нормативно-правових актів / М. Ю. Лосєв. О. В. Головко, Ю. І. Скорін // Управління розвитком. - Харків : ХНЕУ імені Семена Кузнеця, 2021. - Т.19. - №2.
Краткий осмотр (реферат): В умовах зростаючих вимог до методів і засобів боротьби з негативними явищами суспільства профілактика та попередження корупційних дій посадових осіб шляхом створення нових і редагування старих нормативно-правових актів може суттєво обмежити розвиток таких правопорушень та позитивно вплинути на економічний стан держави. Тому є актуальною задача розроблення простих і ефективних методів моделювання і оцінювання рівня корупційної спрямованості нормативно-правових актів. В роботі розглядається проблема кількісного оцінювання негативного явища корупційної діяльності посадових осіб, яка може бути стимульована нормативно-правовими актами. Пропонований підхід до моделювання з метою кількісного оцінювання рівня корупційної спрямованості нормативно-правових актів дозволяє одночасно враховувати окремі критерії, які засновані на суб'єктивних оцінках і мають невизначеність різної природи, а також характеризуються великою кількістю, їх нерівнозначністю і антагоністичністю. Процес моделювання забезпечує можливість використання як чіткого, так і нечіткого представлення вихідних даних, зменшує вплив суб’єктивності експертних оцінок на фактори евристичного характеру. При формуванні глобального критерію прийняття рішення про рівень корупційної спрямованості нормативно-правового акту немає необхідності визначати вагу кожного окремого фактору. На основі отриманих значень глобального критерію приймається рішення про вибір того чи іншого варіанту нормативно-правового акту. У роботі детально розглянуті етапи реалізації запропонованого підходу до оцінювання рівня корупційної спрямованості нормативно-правового акту про рекультивацію земель лісогосподарського призначення, порушених в наслідок видобутку бурштину.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30004
Располагается в коллекциях:Статті (ІС)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Статья_Лосев_Головко_Скорин_в_Упр_розв_ХНЭУ.pdf423,9 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.