Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30494
Название: Створення екологічно безпечних технологій алмазного шліфування виробів із важкооброблюваних матеріалів
Авторы: Новіков Ф. В.
Новіков Г. В.
Ключевые слова: екологія виробництва
здоров'я працівника
шліфування
алмазний круг на металевій зв'язці
електроерозійна правка круга
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Новіков Ф. В. Створення екологічно безпечних технологій алмазного шліфування виробів із важкооброблюваних матеріалів / Ф. В. Новіков, Г. В. Новіков // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Технології в машинобудуванні: збірник наукових праць. – Харків : НТУ «ХПІ», 2023. – № 1(7). – С. 36–44.
Краткий осмотр (реферат): У роботі показано, що найбільш ефективною технологією алмазного шліфування щодо поліпшення екології та культури виробництва є шліфування алмазними кругами на високоміцних металевих зв'язках із застосуванням їх електроерозійної правки для відновлення ріжучих властивостей та підвищення якості й продуктивності обробки. Ця технологія дозволяє вилучити застосування шкідливих електролітів із технологічного процесу правки алмазного круга. Тому в роботі розроблено практичні рекомендації щодо створення на основі застосування електроерозійної правки екологічно чистих та безпечних для здоров'я робітників технологій шліфування алмазно-абразивними інструментами (алмазними кругами) на металевих зв'язках виробів, виготовлених із різноманітних металевих та неметалевих важкооброблюваних матеріалів, включаючи шліфування виробів з твердих сплавів та з наплавленими високоміцними матеріалами, розрізання високотвердих порід каменю, нарізання граней на поверхнях виробів із кришталю, огранювання природних алмазів у діаманти, обробку виробів із важкооброблюваних керамік і феритів та ін. У результаті практичного застосування цих технологій з'явилася можливість здійснювати на промислових підприємствах України екологічно чисту та безпечну для життєдіяльності робітників механічну обробку шліфуванням виробів з матеріалів високої твердості з забезпеченням високих показників якості та продуктивності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30494
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
287642-Текст статті-663826-1-10-20230918.pdf693,55 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.