Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30498
Название: Визначення понятійно-категоріального апарату як передумова створення компетентної організації
Авторы: Грузіна І. А.
Ключевые слова: організація
компетентна організація
тезаурус організації
процес
система
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Грузіна І. А. Визначення понятійно-категоріального апарату як передумова створення компетентної організації / І. А. Грузіна // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки». – Полтава: Видавничий дім «Гельветика», 2023. – Вип. 2(108). – С. 15-23.
Краткий осмотр (реферат): Мета статті полягає у визначенні понятійно- категоріального апарату організації, сутності його основних понять та категорій, ідентифікації взаємозв’язків між ними як передумови створення компетентної у сучасних умовах організації. Методика дослідження. Мета дослідження досягалась використанням методів морфологічного аналізу; наукової індукції та дедукції; діалектичного методу; системного аналізу та синтезу; контент-аналізу, логічного аналізу й теоретичного узагальнення. Результати. Запропоновано узагальнений понятійно-категоріальний апарат організації. Доведено доцільність його використання у процесі побудови компетентної організації. Обґрунтовано необхідність його розширення та розвитку шляхом наповнення спеціалізованого ешелону відповідно до мети дослідження. Практична значущість результатів дослідження. Отримані результати дозволять поглибити знання щодо основних понять та категорій організації, зрозуміти принципові відмінності між їх трактуванням та використанням у якості підґрунтя для вибору шляхів вирішення актуальних проблем організацій, набуття ними компетентності у непередбачуваних умовах зовнішнього середовища.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30498
Располагается в коллекциях:Статті (МБ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.