Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30535
Название: Розроблення інтерактивного застосунку оцінювання рівня енергетичної безпеки
Авторы: Торопов І.
Ключевые слова: енергобезпека
кластерний аналіз
рівень
інтерактивний застосунок
імпорт
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Торопов І. Розроблення інтерактивного застосунку оцінювання рівня енергетичної безпеки: дипломний проєкт на здобуття рівня вищої освіти бакалавра: спец. 124 ″Системний аналіз″ освітньої програми «Управління складними системами» / І.Торопов. – Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2023. – 72 с.
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто сутність та поняття енергетичної безпеки, інтерпретація поняття енергетичної безпеки різними видавництвами. Розглянуто основні фактори впливу на рівень енергетичної безпеки та фактори оцінки рівня енергетичної безпеки країн. Переглянуто інформацію про мову програмування R, застосування кластерного аналізу у мові прогрмування R, його методи та способи реалізації. Розглянуто та проаналізовано інформацію щодо потрібних даних для проведення ієрархічного кластерного аналізу та кластеризації методом k-середніх. Розроблена моделі класифікації країн за рівнем енергетичної безпеки у мові програмування R. Cтворено інтерактивний застосунок оцінки рівня енергетичної безпеки за допомогою пакета даних Shiny, з використанням результатів проведеного кластерного аналізу. Проведено аналіз отриманих результатів кластерного аналізу за різними методами.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30535
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів вищої освіти (ЕКСА)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Торопов.pdf1,6 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.