Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30593
Название: Роль конституційного правa в освітньому процесі
Авторы: Остапенко О. Г.
Ключевые слова: конституційне право
освіта
правова освіта
конституціоналізм
правова культура
правосвідомість
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Остапенко О. Г. Роль конституційного правa в освітньому процесі / О. Г. Остапенко // Юридична освіта – майбутній капітал України : матеріали круглого столу присвяченого Дню працівника освіти, що проведений кафедрою цивільно-правових дисциплін і трудового права імені професора О.І. Процевського та кафедрою державно-правових дисциплін, кримінального права і процесу факультету історії та права Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, 29 вересня 2023 р. – Харків, 2023. – С. 24-26.
Краткий осмотр (реферат): В умовах трансформаційних політико-правових перетворень, особливо в умовах військової агресії, імплементаційних процесів у законодавчій сфері, становлення українського конституціоналізму, реформування інститутів українського суспільства і держави, низького рівня правової свідомості та правової культури населення триває процес забезпечення підвищення рівня просвітництва, зокрема у конституційно-правовій сфері. Значення конституційного права у сфері освіти обумовлена фундаментальністю його норм та інститутів (основ конституційного ладу, правового статусу людини і громадянина тощо), які знаходять свою подальшу реалізації у національному галузевому законодавстві. Для підвищення рівня правової культури та правосвідомості громадян потребує подальшого удосконалення методика викладання конституційного права та відповідних спецкурсів у ВНЗ, активного впровадження в усіх закладах освіти елементарних знань про конституціоналізм та конституцію.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30593
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Юридична освіта 2023-24-26.pdf350,53 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.