Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30632
Название: Стан міграції працездатного населення в Україні в умовах війни
Авторы: Лугова В. М.
Сотнікова Ю. В.
Луговий В. П.
Сотніков В. В.
Ключевые слова: міграція
працездатне населення
країна-рецепієнт
вимушена міграція
чинники міграції
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Лугова В.М. Стан міграції працездатного населення в Україні в умовах війни / В.М. Лугова, Ю.В. Сотнікова, В.П. Луговий та ін. // Український журнал прикладної економіки та техніки. – 2023. – Т. 8. – № 4. – С. 99 – 106.
Краткий осмотр (реферат): Метою статті є дослідження підходів до розуміння сутності дефініції «міграція населення», виокремлення та групування чинників, які впливають на процеси міграції, а також аналіз процесів міграції працездатного населення в Україні, спричинених військовою агресією російської федерації. У роботі визначено основні сутнісні ознаки дефініції «міграція населення», а саме об’єктивність, системність, добровільність або вимушеність (залежно від чинників, що її провокують), спрямованість на реалізацію інтересів особистості. Визначені та згруповані в класифікаційні групи чинники, які провокують міграційні процеси, а саме політичні, економічні, соціальні, культурні та екологічні. Проведено аналіз стану міграції населення в Україні в умовах війни, за результатами якого зроблено наступні висновки: нерівномірність розподілу біженців за країнами-рецепієнтами (лідируючі позиції в країнах Європи займають Польща та Німеччина, причому в залежності від хвиль міграції спочатку лідером була Польща, потім – Німеччина); за статево-віковою структурою більшість українських біженців - це жінки працездатного віку, з вищою освітою (47%; більшість віком 35-64 років) та їхні діти; збільшення питомої ваги чоловіків в 2023 році порівняно з 2022.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30632
Располагается в коллекциях:Статті (СЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття Лугова, Сотнікова, Луговий, Сотніков.pdf612,89 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.