Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30755
Название: Фактори підвищення ефективності міжкультурної комунікації
Авторы: Кобринець О. С.
Ключевые слова: міжкультурна комунікація
іноземні мови
вища освіта
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Кобринець О. С. Фактори підвищення ефективності міжкультурної комунікації / О. С. Кобринець // Методика та специфіка викладання іноземних мов у закладах вищої освіти : матеріали Всеукраїнської заочної науково-методичної конференції, 30 листопада 2023 р. : тези допов. – Харків: Національна академія Національної гвардії України, 2023. – С. 11-13.
Краткий осмотр (реферат): Володіння мовою іншої культури є ключовим елементом комунікації і сприяє розвитку багатьох гарних якостей людей: розширення кругозору, загальну освіченість, емпатію, толерантність, а також робить процес спілкування позитивним. Дослідження процесу міжкультурної комунікації між представниками різних країн, культур, релігій є наразі дуже важливим і цікавим, оскільки воно об’єднує аспекти мовного навчання та соціальну складову, сприяє розвитку міжкультурної чутливості. Сьогодні, коли багато українців залишили свої домівки і опинилися перед нагальною необхідністю за короткий проміжок часу інтегруватися в іншомовне суспільство, знайти роботу, облаштувати свій побут, вивчити на належному рівні іноземну мову. прийняти звичаї іншої країни, зрозуміти ментальність її жителів, нам здається доцільним поговорити про фактори, які сприяють покращенню міжкультурної комунікації не тільки у процесі викладання іноземних мов, а взагалі у самому широкому сенсі. Культурний шок, депресія, пригнічення, погане самопочуття – це ті сумні сучасні реалії, які демонструють нам, наскільки важливо опанувати іноземними мовами під час навчання в школі і у закладах вищої освіти та володіти хоча б мінімальною країнознавчою інформацією про ті країни, в яких говорять цією мовою. В своїй роботі ми виокремлюємо основні фактори, які впливають на покращення ефективності міжкультурного спілкування: вивчення культури; вивчення мов; невербальна комунікація; відкритість і емпатія; уважність, повага, питання та уточнення; уникання стереотипів; спостерігання та навчання. Зважаючи на події останніх років, окремо йдеться про політичний та історичний контексти у міжкультурній комунікації. Таким чином, враховуючи вище перелічені фактори, можна покращити якість свого міжкультурного спілкування і досягти більшого взаєморозуміння та успіху у спільних проектах і взаємодії з представниками інших культур. Цей стислий нарис є схематичним, він не претендує на повноту висвітлення проблеми та потребує деталізації у наших наступних роботах, адже містить великий потенціал для дослідження.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30755
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Збірник_НАНГУ_2023-страницы-объединены.pdf1,9 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.