Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30773
Название: Створення методики розроблення дизайну мобільного додатку для стабілізації емоційного стану
Авторы: Хорошевська І. О.
Алєксєєва І. Д.
Ключевые слова: мобільний додаток
дизайн
емоційний стан
методика
етапи
кроки
елементи
експерти
дизайнерський стиль
вікна інтерфейсу
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Хорошевська І. О. Створення методики розроблення дизайну мобільного додатку для стабілізації емоційного стану / І. О. Хорошевська, І. Д. Алєксєєва // Вчені записки Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського. - 2023. - Т. 34(73). - №5. - С. 266-272.
Краткий осмотр (реферат): У даній статті пропонується інструментарій у вигляді методики для розроблення дизайну мобільного додатку спрямованого на стабілізацію емоційного стану людини. Методика складається з трьох етапів. Для кращого розуміння процесу реалізації кожного з етапів методики, в статті наведено відповідні приклади розрахунків. Перший етап присвячений визначенню найбільш доцільних структурних елементів, що раціонально відтворити в дизайні мобільного додатку. Правильна структурна побудова додатку сприяє підвищенню рівня інтуїтивності та комфортності користування мобільним додатком, його корисності для стабілізації емоційного стану та формування ментального здоров`я користувача. Реалізація даного етапу методики відбувається на основі застосування методу експертного оцінювання. Для визначення ступеня узгодженості думок експертів розраховується значення коефіцієнта конкордації. Як найбільш доцільні для реалізації в структурі мобільного додатка обрані такі елементи: практики йоги, медитації, дихальні вправи, особистий кабінет, щоденник настрою. Другий етап присвячений вибору найбільш доцільного дизайнерського стилю для візуального відтворення інтерфейсу мобільного додатка та його складників. Реалізація цього етапу методики відбувається на основі застосування методу анкетування, а результат візуалізується діаграмою. Як результат, обрано дизайнерський стиль «Мінімалізм». На третьому етапі розкривається питання щодо обрання доцільного колірного та шрифтового рішень для реалізації дизайну додатку. Після показу колірної схеми та шрифту, надається вигляд дизайну вікон мобільного додатку для стабілізації емоційного стану. При цьому візуалізують вікна інтерфейсу саме за обраними структурними елементами на першому етапі методи. Для побудови вікон інтерфейсу мобільного додатка використано середовище Figma. Запропоновані етапи методики можуть бути використані як теоретичний інструментарій при розробленні мобільних додатків, спрямованих на підтримку емоційного стану користувачів у різних сферах. Головною змінною буде вміст елементного складу залежно від конкретної предметної області застосування мобільного додатка.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30773
Располагается в коллекциях:Статті (КСіТ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.