Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30774
Название: Особливості розроблення мобільного додатку для роботи з відео та аудіо під операційну систему iOS
Авторы: Хорошевська І. О.
Мартиненко П. Е.
Ключевые слова: мобільний додаток
відео
аудіо
IOS
концепція
сценарій взаємодії
вайфрейми
дизайн
розроблення
Xcode
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Хорошевська І. О. Особливості розроблення мобільного додатку для роботи з відео та аудіо під операційну систему iOS / І. О. Хорошевська, П. Е. Мартиненко // Вісник Херсонського національного технічного університету. – 2023. - №3(86). -С.129-136.
Краткий осмотр (реферат): У статті наведені аналітичні та практичні завдання, що необхідно вирішити для здійснення процесу створення мобільного додатку для роботи з відео та аудіо під операційну систему iOS. Визначено ключові аспекти, що притаманні розробленню мобільних додатків для платформи iOS, спеціалізованих на мультимедійному контенті. Розкрито особливості, притаманні процесу створення мобільного додатку для iOS на прикладі розробки додатку «MusicLab», що надає користувачу можливість роботи із таким функціоналом: створення та редагування плейлистів, відображення списку плейлистів з власного YouTube, відтворення відео та аудіо, обмін контентом (сумісне використання), пошук відео за ключовими словами та фільтрацію контенту. Для побудови мобільного додатку з описаним функціоналом, сформульовано ряд аналітичні та практичні завдань, а саме: створення концепції, побудова сценарію взаємодії та вайфреймів, формування дизайну екранів, розроблення та тестування мобільного додатку в середовищі Xcode. Процес вирішення кожного із завдань описано та проілюстровано відповідним фрагментом його реалізації. Звернено увагу на важливість побудови схеми взаємодії, що визначає, як мобільний додаток буде використовуватись користувачами. Наведено вайрфрейми, що схематично показують розташування елементного складу на екранах додатка, та показано дизайн інтерфейсу на основі макетів високої деталізації. Також, в статті обґрунтовано, чому доцільно застосовувати саме Xcode для практичної реалізації процесу створення мобільного додатку під iOS. Наприкінці статті показано процес розробки додатку в середовищі та окремі вікна мобільного додатку «MusicLab». Отже, розробка мобільних додатків для роботи з відео та аудіо на платформі iOS вимагає розуміння аналітичних та технічних аспектів, врахування особливостей відтворення дизайну інтерфейсу з позиції користувача, використання спеціалізованого програмного забезпечення для розроблення додатку під операційну систему iOS. Такий додаток дозволить користувачу створювати, редагувати та споживати відео та аудіо контент в будь-якій сфері його життя.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30774
Располагается в коллекциях:Статті (КСіТ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.