Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30859
Название: Особливості розробки та реалізації стартап-проектів в сучасній економіці: теоретичний аспект
Авторы: Логінова К. С.
Ключевые слова: екосистема стартап-проектів
акселератор стартапів
венчурне інвестування
панемія COVID-19
стратап-проекти
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Логінова К. С. Особливості розробки та реалізації стартап-проектів в сучасній економіці: теоретичний аспект / К. С. Логінова // International Scientific Journal “Internauka”. Series: “Economic Sciences”- 2023. - №11.
Краткий осмотр (реферат): Дослідження особливостей розробки та реалізації стартап-проектів є дуже корисною частиною екосистеми і акселераторів стартап-проектів. Вони відповідають за підтримку молодих інноваційних підприємств з інноваційними ідеями на ранніх стадіях їх розвитку. Проблеми, пов'язані з побудовою бізнес-моделі, залученням коштів на розвиток бізнесу або визначенням напрямків розвитку пропонованих продуктів і послуг, часто є лише верхівкою айсберга, яка може стати серйозною перешкодою на шляху до виживання на ринку і досягнення комерційного успіху. Метою цієї дослідницької роботи є аналіз взаємозв’язку маркерів екосистеми стартапів, які ілюструють особливості реалізації стартапів та маркерів акселераторів стартапів, які є базою для визначення особливостей розробки стартапів. Для цього було проведено огляд літератури, що описує питання, пов'язані зі стартап-акселераторами та екосистеми старатапів шляхом застосування аналізу причинно-наслідкових зв’язків між маркерами та кореляційно-регресійний аналізу. В результаті дослідження було виявлено, що найбільший вплив мають маркери екосистеми, однак, цей вплив загалом має негативні наслідки. Оцінка ж маркерів акселераторів стартапів сприяють росту шансів їх успішної розробки. Автори сподіваються, що представлене дослідження стане цінним матеріалом для теоретиків та практиків, які проводять майбутні дослідження стартап-акселераторів і екосистем, а також буде корисною підтримкою для практиків з таких структур, як стартапи, акселератори, корпорації та державні установи. Особливо актуальним таке дослідження стане для формування економічної політики Китаю у сфері збільшення кількості венчурних інвестицій та загальної кількості нових підприємств. Важливо зазначити, що наукова спільнота ще не визначила повністю механізми, які використовуються акселераторами для впливу на своїх стейкхолдерів і які зміни можуть відбутися в цих механізмах, щоб вони відповідали потребам ширшої екосистеми програм.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30859
Располагается в коллекциях:Статті (МБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Логінова К. С..pdf1,79 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.