Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30894
Название: Рівень ліквідності аграрних підприємств в умовах військового стану
Авторы: Шиян Д. В.
Ульянченко Н. В.
Ковальова О. М.
Ключевые слова: ліквідність
структура капіталу
фінансовий стан
аграрні підприємства
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Шиян Д. В. Рівень ліквідності аграрних підприємств в умовах військового стану / Д. В. Шиян, Н. В. Ульянченко, О. М. Ковальова // Економіка підприємства: сучасні проблеми теорії та практики: матеріали дванадцятої міжнар. науково-практичної конференції, 8 вересня 2023 р. - Одеса: ОНЕУ, 2023. - С. 85-86.
Краткий осмотр (реферат): Зазначається, що військова агресія РФ мала суттєві наслідки для всіє економіки та сільського господарства, зокрема. В першу чергу це стосується підприємств які опинились в зоні військах дій. Багато з них зазнали значних матеріальних збитків, їхні сільськогосподарські угідь були виведені з обороту через мінування, обстріли, утворення воронок. Крім того, для більшості підприємств суттєво ускладнилась логістика, значно зменшилось кредитування. Всі ці та багато інших факторів мають прямий негативний вплив на фінанси підприємств. Саме з метою оцінки цих наслідків на рівень ліквідності аграрних підприємств Харківської області було вирішено проаналізувати відповідні показники за період 2020-2022 рр. Отримані результати дають підстави стверджувати, що рівень ліквідності балансу впродовж аналізуємого період мав тенденцію до зменшення. Незважаючи на це зменшення, останні два коефіцієнта знаходять на рівні нормативних значень. Це може свідчити, що рівень ліквідності переважної частити підприємств, незважаючи на надскладну загальну ситуацію, знаходиться в цілому на достатньому рівні. Виходячи з цього, є підстави для твердження, що сільськогосподарські підприємства, навіть регіону який суттєво постраждав від військові агресії РФ, можуть нормально вести свою операційну діяльність. Відповідно є всі підстави у фінансових інститутів продовжувати їх кредитування.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30894
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.