Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30895
Название: Методичні підходи до оцінки впливу рівня доступності мережі інтернет на якість життя населення України
Авторы: Шиян Д. В.
Шиян Н. І.
Севрюкова Є. О.
Ключевые слова: цифрова доступність
доходи домогосподарств
сільські території
споживчі витрати
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Шиян Д. В. Методичні підходи до оцінки впливу рівня доступності мережі інтернет на якість життя населення України / Д. В. Шиян, Н. І. Шиян, Є. О. Севрюкова // Економіка підприємства: сучасні проблеми теорії та практики: матеріали дванадцятої міжнар. науково-практичної конференції, 8 вересня 2023 р. : Одеса: ОНЕУ, 2023. - С.189-191.
Краткий осмотр (реферат): В сучасному розвитку світогосподарських зав’язків людський капітал розглядається як важливий елемент формування інноваційної економіки, економіки знань . Саме рівень розвитку людського капіталу є важливим у створенні основи економічного зростання та підвищення конкурентоспроможності суспільства. Йому належить провідна роль в рівні цифровізації економіки, під якою розуміють процес впровадження цифрових технологій, інновацій та рішень в усі сфери діяльності людини, яка реалізується в умовах доступності населення до інформації в мережі Інтернет. Зроблене дослідження дозволяє зробити наступні висновки. По-перше, існує суттєва різниця у величині грошових доходів і споживчих витрат в домогосподарствах великих міст і сільських територій, які мають і які не мають доступу до мережі Інтернет. Ситуація на сільських територіях є більш складною. Сільське населення витрачає суттєво менше на освіту ніж міське. Має місце дуже значна різниця у витратах у домогосподарствах сільських територій із доступом і без доступу до Інтернету. Домогосподарства сільських територій, які не мають доступу до Інтернету, фактично не мають витрат на освіту, що ставить проблему втрати людського капіталу сільських територій України. По-друге, державна політика повинна бути спрямована у майбутньому на підключення незаможних домогосподарств до мережі Інтернет з метою підвищення якості їх життя та можливостей отримання інформації та освіти.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30895
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.