Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30955
Название: Підвищення ефективності абразивного полірування
Авторы: Новіков Ф. В.
Ключевые слова: шорсткість обробленої поверхні
шліфування
зерна овалізованої форми
риски-подряпини
процес мікрорізання
пружно-пластичне деформування оброблюваного матеріалу
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Новіков Ф. В. Підвищення ефективності абразивного полірування / Ф. В. Новіков // Нові та нетрадиційні технології в ресурсо- та енергозбереженні : матеріали міжнародної науково-технічної конференції, 6-7 грудня 2023 р. : тези допов. – Одеса: Національний університет «Одеська політехніка», 2023. – С. 246–247.
Краткий осмотр (реферат): Розроблено математичну модель визначення параметрів шорсткості обробленої поверхні під час абразивного полірування. Встановлено, що відношення параметрів шорсткості поверхні Rmax/Ra може досягати значення 30 і більше, тоді як під час шліфування воно приймає значення менше 10. Це пов'язано із тим, що під час шліфування у формуванні параметрів шорсткості обробленої поверхні приймає участь значно менше абразивних зерен, ніж під час абразивного полірування. Показано, що для зменшення параметра Ra необхідно застосовувати абразивні зерна овалізованої форми, які виключають утворення глибоких рисок-подряпин на обробленій поверхні. Як встановлено експериментально, під час абразивного полірування зернами овалізованої форми (зернистістю 1/0) параметр Ra може досягати значень, близьких до 0,01 мкм. Також встановлено, що найменших значень параметра Rmax можна досягти в умовах переходу від процесу мікрорізання до процесу пружно-пластичного деформування оброблюваного матеріалу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30955
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Tezy - Odesa_2023_стр. 246-247 Новіков Ф.В. (1).pdf607,98 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.