Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31885
Название: Соціальнии захист як інструмент забезпечення соціальної безпеки населення України
Авторы: Іванісов О. В.
Ключевые слова: населення
соціальна безпека
соціальний захист населення
потенціал соціального захисту регіону
соціально-економічний потенціал регіону
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Іванісов О. В. Соціальнии захист як інструмент забезпечення соціальної безпеки населення України / О. В. Іванісов // Український журнал прикладної економіки та техніки. - 2024. – Т. 9. - № 1. - С. 46 – 50.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто напрями підвищення ефективності функціонування системи соціальної безпеки населення України. Виявлено, що потенціал соціальної безпеки, на відміну від його соціально-економічного потенціалу, має обмежене значення, оскільки формується планомірно, залежно від наявності фінансових і ресурсів іншого характеру. Отже, аналізуючи рівень сформованості та використання потенціалу соціальної безпеки регіону, можна оцінити рівень використання його структурних складових для вдосконалення. Слід зазначити, що підвищення ефективності економічного розвитку країни та якості вирішення соціальних проблем є актуальним завданням для всіх рівнів влади, а особливо для регіональних органів влади, які відіграють важливу роль у формуванні ефективного потенціалу соціальної безпеки населення. Це особливо важливо в організації роботи щодо досягнення гідних умов життя населення та створення сприятливих умов праці на підприємствах і в організаціях незалежно від форм власності, а також у розвитку та застосуванні соціального захисту малозабезпечених верств населення, створення безпечних умов праці, підвищення якості життя населення країни шляхом створення умов для підвищення якості життя всіх соціальних груп.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31885
Располагается в коллекциях:Статті (СЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття Іванісов.pdf356,06 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.