Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31886
Название: Особливості застосування фітнес технологій під час занять з фізичної культури
Авторы: Супронюк М. В.
Болотникова Т. Г.
Зеленюк О. В.
Черновський С. М.
Мкртічян О. А.
Ключевые слова: заклади вищої освіти
здобувачі вищої освіти
фізичне виховання
культура
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Супронюк М. В. Особливості застосування фітнес технологій під час занять з фізичної культури / М.В. Супронюк, Т.Г. Болотникова, О.В. Зеленюк та ін. // Актуальні питання у сучасній науці : Серія «Педагогіка», Серія «Право», Серія Економіка», Серія «Державне управління», Серія «Техніка», Серія «Історія та археологія»)». – Київ, 2024. - № 2(20). - С. 804-817.
Краткий осмотр (реферат): Існує проблема між необхідністю формування фізично здорового фахівця під час навчання у закладах вищої освіти (ЗВО) та відсутністю мотивації студентів займатися фізичною культурою та спортом, необхідністю зміни формату проведення занять з фізичної культури із використанням нових підходів та нових технологій. Сучасна освітня діяльність студентів носить інтенсивний характер. Це призводить до значних психофізичних перевантажень, асиміляція освітнього матеріалу погіршується, а оптимальний стан фізичних показників порушується. Данне положення ускладнюється тим, що студенти ірраціонально використовують режим навчання та відпочинку, у них не сформована культура підтримки та зміцнення психофізичного здоров'я за допомогою фізичної культури та спорту. Введення елементів фітнес-технологій до навчальних класів підвищує інтерес студентства до фізичної культури, стимулює їх самостійну роботу. Мета дослідження - визначити роль фітнес-технологій у вдосконаленні навчально-виховного процесу по фізичній культурі в університеті, у формуванні здорового способу життя студентів. Напрями дослідження: вивчити стан опрацювання цього питання в науковій та методологічній літературі, досвід використання фітнес-технологій у навчальному процесі ЗВО, дослідити ефективність експериментальних програм фітнес-технологій фізичної культури. В статті досліджується різноманіття та доцільність занять фітнесом зі студентами, його вплив на стан здоров'я студента, а також особливості проведення занять фітнесу в основній та адаптивній групах. Однією з проблем фізичного виховання у ЗВО є недостатня зацікавленість студентів у заняттях фізичною культурою. Використання фітнес-технологій у фізичному вихованні студентів позитивно вплине на їх мотиваційно-споживчу сферу, що в свою чергу позначиться на поліпшенні показників фізичного та психічного стану, навчальної успішності та у формуванні здорового способу життя студентів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31886
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
download.pdf2,08 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.