Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31889
Название: Розвиток соціального підприємництва в невизначених умовах війни
Авторы: Ачкасова О. В.
Ключевые слова: соціальне підприємництво
благодійність
громадські організації
соціальні проблеми
вразливі групи населення
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Ачкасова О. В. Розвиток соціального підприємництва в невизначених умовах війни / О. В. Ачкасова / Актуальні проблеми інноваційної економіки та права. – 2024. – № 1. – С. 19-23. [Електронний ресурс].
Краткий осмотр (реферат): У статті досліджено розвиток соціального підприємництва в невизначених умовах війни. Проаналізовано концепцію соціального підприємництва поряд з іншими формами діяльності. Встановлено, що соціальне підприємництво розташовується між традиційним підприємництвом і благодійністю: від "традиційного" підприємництва воно відрізняється своїми цілями, спрямованими на соціальні зміни та системні розв'язки соціальних проблем, а від благодійності - підприємницьким характером своєї діяльності. Виокремлено складові соціального підприємництва, зокрема: соціальна проблема, цінності, самоокупність, соціальна мета, інноваційність, залучення громади, підприємницький підхід, соціальний вплив. Наголошено на тому, що в умовах воєнних дій соціальне підприємництво є одним з ефективних інструментів для вирішення цілої низки соціальних проблем, оскільки воно не лише сприяє створенню важливих робочих місць, але й забезпечує глобальний вплив на суспільство через свої соціальні ініціативи.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/31889
Располагается в коллекциях:Статті (СЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
apie_2024_r01_a04.pdf227,45 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.