Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32072
Название: Економічні ресурси вод світового океану – невичерпний резерв індустрії
Авторы: Парсяк В. Н.
Дибач І. Л.
Жукова О. Ю.
Ключевые слова: економіка
економіка моря
Світовий океан
економічні ресурси
водозабезпеченість
сталий розвиток
морські простори
управління водними ресурсами
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Дибач І.Л. Економічні ресурси вод світового океану – невичерпний резерв індустрії / В.Н. Парсяк, І.Л. Дибач, О.Ю. Жукова // Економіка і регіон. – 2023. – № 4 (91). – С. 51-58.
Краткий осмотр (реферат): Стаття містить твердження, що води Світового океану є не лише прилистком для чисельних різновидів корисної флори й фауни, середовищем, в якому здійснюють вантажні та пасажирські перевезення. Наголошено, що у водах Світового океану перебувають економічні ресурси з різним рівнем концентрації. Залежно від неї в багатьох прибережних країнах налагоджено видобуток певних матеріалів. На підкріплення цього твердження наведено приклади досліджень, результати яких відкрили можливості використання мінеральних ресурсів та генерування енергії з використанням вод Світового океану. Більшість з них доведена до рівня практичного застосування бізнесом. Усе це засвідчує, що нехтування економічними ресурсами морської води або занадто обмежені уявлення про її залучення у господарський обіг має бути змінені й найшвидше. Викладено бачення щодо умов, створення яких могло б надолужити те, що вже втрачено, але не остаточно. Йдеться про їх економічну, екологічну та адміністративну складові.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32072
Располагается в коллекциях:Статті (МЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Дибач Економіка і регіон №4(91)_2023.pdf1,36 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.