Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32108
Название: Залучення стейкхолдерів для успішного управління проєктом
Авторы: Власенко Т.
Котельникова Ю.
Городецька Т.
Помогалова Н.
Ключевые слова: стейкхолдери
управління
розвиток
організація
карта стейкхолдерів
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Власенко Т. Залучення стейкхолдерів для успішного управління проєктом / Т. Власенко, Ю. Котельникова, Т. Городецька та ін. // Scientific journal “Modeling the development of the economic systems “. – 2023. – Р. 8-13.
Краткий осмотр (реферат): Збалансованість інтересів зумовлює ефективну участь усіх зацікавлених сторін у діяльності компанії. Ігнорування інтересів будь-якої групи зацікавлених сторін і незбалансованість їхніх інтересів можуть мати несприятливі наслідки для компанії, такі як втрата працездатних та ефективних співробітників, відтік капіталу та скорочення підтримки акціонерів (учасників), що в результаті призведе до погіршення її фінансового становища та іміджу. Управління зацікавленими сторонами є процесом аналізу та узгодження інтересів для довгострокового розвитку підприємства. Це також процес взаємодії (комунікації) компанії з зацікавленими сторонами, який дозволяє консультуватися, інформувати та пояснювати всім зацікавленим сторонам компанії реалізацію стратегічних планів і їх значення для всіх її учасників. Компанії є частиною економічного, соціального, природного та інформаційного середовища. Щодо цього бізнес-стратегії впливають на велику кількість людей, установ та організацій, які зазвичай є зацікавленими сторонами. Різні групи зацікавлених сторін мають різні пріоритети з урахуванням своїх інтересів, які пов’язані з прибутком, дивідендами, заробітною платою, умовами роботи, можливостями навчання та кар’єри, взаємовигідним партнерством, залученням інвестицій, фінансовою підтримкою бізнес-спільноти та держави, лояльністю, із захистом навколишнього середовища, етичними та моральними проблемами та ін. Тому управління зацікавленими сторонами має вирішальне значення для бізнесу, особливо під час прийняття стратегічних рішень. Принципом ефективного управління є узгодженість (збалансованість) економічних інтересів різних зацікавлених сторін. Конфлікт інтересів зацікавлених сторін виникає, коли прагнення та зусилля із задоволення потреб одних груп зацікавлених сторін ставлять під загрозу очікування та плани інших. Управління стейкхолдерами процес аналізу та узгодження інтересів задля визначення найбільш узгоджених рішень для довгострокового та стійкого розвитку підприємства. Це також процес комунікації, який дозволяє консультуватися, інформувати та пояснювати всім зацікавленим сторонам заплановані та реалізовані стратегічні рішення компанії, їх значення для кожного їхнього представника.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32108
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ЗАЛУЧЕННЯ_СТЕЙКХОЛДЕРІВ_ДЛЯ_УСПІШНОГО_УПРАВЛІННЯ_ПРОЄКТОМ.pdf344,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.