Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32125
Название: Оптимальні рішення в технологіях механічної обробки
Авторы: Новіков Ф. В.
Ключевые слова: шліфування
лезові твердосплавні інструменти
сила і температура різання
пружні переміщення
шорсткість обробленої поверхні
глибокі отвори
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Оптимальні рішення в технологіях механічної обробки [Електронний ресурс] : монографія / Ф. В. Новіков. – Дніпро : ЛІРА, 2024. – 360 с.
Краткий осмотр (реферат): Проведено узагальнений теоретичний аналіз силової і теплової напруженостей процесів абразивної та лезової обробок. Виявлено оптимальні умови обробки за критеріями мінімально можливих значень сили і температури різання, пружних переміщень, які виникають в технологічній системі в процесі різання і визначають параметри точності обробки, та параметрів шорсткості оброблених поверхонь. Теоретично обґрунтовано технологічні можливості різних за структурою кінематичних схем шліфування, обробки матеріалів вільним абразивом та лезової обробки. На цій основі отримано нові оптимальні рішення щодо розрахунку та обґрунтування раціональних структур і параметрів режимів різання, характеристик ріжучих інструментів. Значну увагу приділено розширенню технологічних можливостей методу шліфування з погляду забезпечення показників якості та точності обробки на рівні показників обробки матеріалів вільним абразивом із одночасним суттєвим підвищенням продуктивності обробки. Обґрунтовано технологічні можливості високошвидкісної обробки із застосуванням сучасних збірних конструкцій ріжучих лезових твердосплавних інструментів зі зносостійкими покриттями виробництва провідних закордонних інструментальних фірм. Показано ефективність застосування розверток із похилими зубами для обробки глибоких отворів із нерівномірними припусками. Надано практичні рекомендації. Рекомендовано для здобувачів вищої освіти, аспірантів та викладачів інженерних та економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, а також для фахівців та керівників підприємств, які підвищують свою кваліфікацію.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32125
Располагается в коллекциях:Монографії (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ОПТИМАЛЬНІ РІШЕННЯ В ТЕХНОЛОГІЯХ МЕХАНІЧНОЇ ОБРОБКИ _ЛИРА.pdf9,41 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.