Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32397
Название: Політичні конфлікти і культурні зміни: аналіз динаміки культурних процесів під впливом геополітичних криз
Авторы: Горбачов А. В.
Жеребятнікова І. В.
Кравченко О. В.
Ключевые слова: регіоналізація
інтеграція
політичний конфлікт
геополітичні зміни
культура
суспільні процеси
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Горбачов А. В. Політичні конфлікти і культурні зміни: аналіз динаміки культурних процесів під впливом геополітичних криз / А. В. Горбачов, І. В. Жеребятнікова, О. В. Кравченко // Політикус. Науковий журнал. – Одеса: Видавничий дім «Гельветика», 2024. – Вип. 1. – С. 124-128.
Краткий осмотр (реферат): Актуальність проблеми. У суспільстві політичні конфлікти є поширеним явищем, яке впливає на життя громадян і країн у всьому світі. Вони можуть виникати з різних причин і мати різноманітні наслідки, зокрема соціальні, економічні, політичні та культурні. Для розв’язання та попередження таких конфліктів необхідно аналізувати та вивчати їх причини та наслідки, оскільки процеси їх трансформації відображаються також у конкретних обставинах самих політичних конфліктів. Метою статті є дослідження природи поняття «політичний конфлікт», виявлення впливу геополітичних змін на соціальні процеси та аналіз динаміки культурних процесів під впливом геополітичних криз. Методи дослідження. У процесі дослідження було застосовано методи узагальнення, аналізу й порівняння. Зокрема, метод узагальнення використаний у дослідженні сутності поняття «політичний конфлікт». Метод аналізу і синтезу використовувався для вивчення динаміки культурних процесів під впливом геополітичних криз. Метод порівняння було застосовано в дослідженні впливу геополітичних змін на суспільні процеси. Результати дослідження. У сучасному світі, де геополітичні конфлікти та напруженість стали невід’ємною частиною міжнародних відносин, перед державами-членами ЄС постало завдання формулювання та впровадження ефективних політичних стратегій для вирішення ситуацій у зонах конфлікту. Розуміння впливу геополітичної орієнтації на соціальну культуру не лише допомагає країні зберегти свою ідентичність у глобальному світі, а й допомагає створити гармонійне плюралістичне суспільство, яке поважає різноманіття та розвивається на основі взаєморозуміння і толерантності. Чи зможе Україна вижити як країна, яка поєднує теми цілісності та міжнародних відносин? Історичний досвід довів, що будь-яка національна система є здійсненною та стабільною доти, доки більшість людей у суспільстві вірить в її легітимність, справедливість та ефективність. Коли національна концепція та духовно-культурні стовпи національної ідентичності починають руйнуватися, можна говорити про занепад країни. Питанням впливу геополітичних змін на національну ідентичність варто присвятити майбутні дослідження.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32397
Располагается в коллекциях:Статті (МВПНіПФ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття в Політикус_1_2024.pdf199,9 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.