Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32533
Название: Аналіз готовності підприємства до впровадження сучасних інструментів розвитку корпоративної культури
Авторы: Веретенникова Г. Б.
Томах В. В.
Ключевые слова: корпоративна культура підприємства
розвиток
персонал
чинники впливу
інновації
конкурентна перевага
Дата публикации: 2020
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Веретенникова Г. Б. Аналіз готовності підприємства до впровадження сучасних інструментів розвитку корпоративної культури / Г. Б. Веретенникова, В. В. Томах // Управління розвитком. – Т. 18. – № 4. – С. 1-9.
Краткий осмотр (реферат): Корпоративна культура є унікальною властивістю підприємства, яка позитивно впливає на соціально-економічні результати його діяльності та розвивається під впливом певних чинників зовнішнього та внутрішнього середовища. У статті запропонована група чинників впливу на корпоративну культуру, які обумовлюють ефективність та швидкість її розвитку. До такої групи віднесено рівень компетентності менеджерів з управління персоналом; рівень впливу на колектив формальних та неформальних лідерів та їх відношення до змін; наявність культурних багів, відношення існуючої культури до змін, ступінь ієрархії, швидкість комунікаційних каналів, рівень задоволеності персоналу ситуацією, що склалася, наявність зворотного зв’язку. Аналіз світових тенденцій розвитку корпоративної культури підприємств дозволив сформувати такі напрямки її покращення на вітчизняних підприємствах: формування залученого працівника, забезпечення балансу між працею та особистим життям, індивідуальний підхід до особистого розвитку та ефективності діяльності працівників, організація віртуального офісу, диверсифікація у складі команд, зменшення рівнів ієрархії. Оцінка готовності вітчизняних підприємств до реалізації заходів в рамках визначених напрямків свідчить про те, що більшість із досліджених підприємств готові до впровадження сучасних інструментів розвитку корпоративної культури. Разом із цим виявлено необхідність запровадження на підприємствах індивідуального підходу до визначення напрямків вдосконалення професійної майстерності та забезпечення балансу між працею та особистим життям працівників.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32533
Располагается в коллекциях:№4

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
веретеннікова.pdf404,09 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.