Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32548
Название: Управління розвитком системи бухгалтерського та податкового обліку форвардних і ф’ючерсних контрактів
Авторы: Карпова В. В.
Серікова Т. М.
Тищенко В. Ф.
Ключевые слова: форвардні контракти
ф’ючерсні контракти
деривативи
оподаткування
бухгалтерський облік
податковий облік
Дата публикации: 2019
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Карпова В. В. Управління розвитком системи бухгалтерського та податкового обліку форвардних і ф’ючерсних контрактів / В. В. Карпова, Т. М. Серікова, В. Ф. Тищенко // Управління розвитком. – Т. 17. – № 2. – С. 17-25.
Краткий осмотр (реферат): В сучасних умовах управління економічним розвитком України форвардні та ф’ючерсні контракти дозволяють знизити ризики коливання цін, що необхідно суб’єктам господарювання в умовах зростаючої інфляції. Кількість укладених угод з ф’ючерсами в останній час постійно знижується, на що впливає недостатність правового регулювання оподаткування операцій з деривативами в Україні. Тому метою дослідження обрано визначення напрямів розвитку системи податкового та бухгалтерського обліку форвардних і ф’ючерсних контрактів. Предметом дослідження є методичне забезпечення податкового та бухгалтерського обліку форвардних і ф’ючерсних контрактів. Теоретичною та методологічною основою дослідження виступають положення сучасної економічної теорії, законодавчі, нормативні та інструктивні документи з питань оподаткування. За результатами проведеного дослідження визначено, що бухгалтерський та податковий облік форвардних і ф’ючерсних контрактів входить в систему обліку підприємства. Управління цією системою здійснюється шляхом удосконалення нормативних актів, які регулюють на законодавчому рівні податковий та бухгалтерський облік форвардних і ф’ючерсних контрактів. Авторами виявлено, що наразі в Україні на правовому рівні чітко не врегульовано порядок бухгалтерського обліку форвардних та ф’ючерсних контрактів. Аналіз показав, що національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку містять недостатню інформацію стосовно відображення таких операцій в обліку суб’єкта господарювання. З метою вирішення цих проблем автори запропонували оригінальну систематизацію правил бухгалтерського обліку операцій з форвардними і ф’ючерсними контрактами на основі міжнародних стандартів фінансової звітності. Здійснена систематизація нормативних правил бухгалтерського обліку може бути використана при розробці методичних рекомендацій, які регламентують бухгалтерський облік форвардних та ф’ючерсних контрактів в Україні. Це дозволить вирішити існуючі на сей час проблеми управління розвитком системи бухгалтерського та податкового обліку форвардних і ф’ючерсних контрактів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32548
Располагается в коллекциях:№2

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
карпова.pdf640,41 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.