Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32565
Название: Дослідження можливостей та особливостей систем, побудованих на основі web-to-print
Авторы: Хорошевська І. О.
Хорошевський О. І.
Ключевые слова: Web-to-Print
система
можливості
макет
замовник
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Хорошевська І. О. Дослідження можливостей та особливостей систем, побудованих на основі web-to-print / І. О. Хорошевська, О. І. Хорошевський // Вчені записки Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського. Серія: технічні науки. – 2024. - Том 35(74). - Ч.1. - №1. - 2024. - С. 303–308.
Краткий осмотр (реферат): У даній статті пропонується дослідження можливостей та особливостей програмних продуктів та систем, побудованих на основі реалізації принципу Web-to-Print. Для кращого розуміння що таке Web-to-Print, визначається сутність принципу, як перспективного напряму розвитку поліграфічної галузі. В статті наведено коло функціональних можливостей, притаманних програмним рішенням та системам, побудованим на основі Web-to-Print. Визначені основні завдання, які дозволяє вирішити система з описаними функціональними можливостями. Далі, визначені чинники, що гальмують процес впровадження систем на основі Web-to-Print на вітчизняних малих та середніх поліграфічних підприємствах, друкарнях. Для цього розглянуто стан та реалії використання систем Web-to-Print на закордонному та вітчизняному ринках надання поліграфічних послуг. На основі аналізу потужних представників ринку, а саме технологічних рішень та систем Online Print Solutions, PrintNow, Pressero визначено чинники, що стримують впровадження даних систем на вітчизняних малих та середніх поліграфічних підприємствах. Визначено підходи, що можуть бути застосовано для розроблення Web-to-print системи із можливістю онлайн роботи із замовленнями (від створення персоналізованого унікального дизайну макету у вікні браузера та оформлення замовлення до його передачі у виробництво й доставки, як готової продукції). Обґрунтована доцільність для малих та середніх підприємств застосування другого підходу, який є більш доступним з позиції економії коштів та реалізації потрібного в системі функціоналу під конкретне підприємство. Визначено інструментальну базу для практичної реалізації системи Web-to-Print у вигляді веб-сайту. У якості прикладу, наведено опис змісту базової послідовності кроків процесу прикладного розроблення Web-to-Print системи на основі застосування CMS Joomla, що є безкоштовною системою з відкритим вихідним кодом, яка надає можливість для гнучкого налаштування системи під завдання та процеси поліграфічного підприємства. Так, за рахунок використання під час розроблення Web-to-Print системи додаткових розширень (модулів, плагінів тощо), можна реалізувати всі процеси роботи із замовленням: від формування дизайну макета у вікні браузера до передавання у виробництво, відслідковування стану процесу виробництва замовлення та ін.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32565
Располагается в коллекциях:Статті (КСіТ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.