Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32570
Назва: Мультиплікаційний ефект факторів впливу на інфляційні процеси в україні в 2014-2018 рр.
Автори: Шифріна М. І.
Лісна І. Ф.
Теми: мультиплікаційний ефект
мультиплікатори інфляції
індекс споживчих цін
регресійний аналіз
регресійна модель
Дата публікації: 2019
Видавництво: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Бібліографічний опис: Шифріна Н. І. Мультиплікаційний ефект факторів впливу на інфляційні процеси в україні в 2014-2018 рр. / Н. І. Шифріна, І. Ф. Лісна // Управління розвитком. – Т. 17. – № 2. – С. 49-57.
Короткий огляд (реферат): Інфляція – складне економічне явище за формою, проявою та наслідками. Інфляція підриває можливості господарського механізму регулювання, зводить нанівець зусилля по проведенню структурних перетворень, відновленню порушених пропорцій. Метою статті є побудова регресійної моделі факторів впливу на інфляційні процеси в Україні та визначення мультиплікаційного ефекту кожного фактору на результуючий показник. Об’єктом дослідження є інфляційні процеси в Україні у період 2014-2018 років. В основі аналізу були використані методи математичного моделювання. В роботі проведено кореляційно-регресійний аналіз факторів інфляції в Україні. В результаті дослідження доведено наявність в Україні інфляції пропозиції (витрат), яке було обумовлено більшою мірою зростанням вартості товарів та послуг природних монополій, девальвацією національної валюти та збільшенням середньої заробітної плати. Визначено величину мультиплікаторів даних параметрів та їх функціональний вплив на індекс споживчих цін. Встановлено залежність приросту середньої заробітної плати від зміни рівня мінімальної. Запропоновано найбільш оптимальні направлення стимулюючої фіскальної та монетарної політики для підвищення ефективності державного регулювання інфляційних процесів в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32570
Розташовується у зібраннях:№2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
шифрина.pdf553,96 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.