Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32582
Название: Методичний підхід до визначення рівня фінансового потенціалу суб’єктів господарювання
Авторы: Мордовець А. В.
Ключевые слова: фінансовий потенціал
суб’єкти господарювання
сфера добувної промисловості України
інтегральний показник
фінансова спроможність
Дата публикации: 2019
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Мордовець А. В. Методичний підхід до визначення рівня фінансового потенціалу суб’єктів господарювання / А. В. Мордовець // Управління розвитком. – Т. 17. – № 4. – 31-41.
Краткий осмотр (реферат): Тенденції розвитку суб’єктів господарювання в сфері добувної промисловості України засвідчили, що важливим є нарощення їх фінансового потенціалу, що обумовлює необхідність оцінки фінансових можливостей суб’єктів господарювання з метою визначення напрямів, способів, методів залучення додаткових та оптимізації існуючих фінансових ресурсів. Метою даного дослідження є розроблення методичного підходу до визначення рівня фінансового потенціалу суб’єктів господарювання в сфері добувної промисловості за рахунок використання математико-статистичних методів. Для досягнення поставленої в роботі мети використано загальнонаукові та спеціальні методи дослідження, а саме методи аналізу та синтезу, графічний, таксономічний аналіз, кластерний аналіз, абстрактно-логічний метод. Систематизовано теоретичні підходи щодо визначення сутності понять «потенціал», «фінансовий потенціал суб’єктів господарювання» з метою визначення меж кожного із понять, складових та запропоновано визначення сутності поняття «фінансовий потенціал суб’єктів господарювання». Сформовано сукупність фінансових показників для оцінки рівня фінансового потенціалу за допомогою методу апріорного ранжування на базі результатів аналізу літературних джерел. Обрані фінансові показники згруповано за складовими фінансового потенціалу, розраховано інтегральні показники за кожною групою. Суб’єкти господарювання в сфері добувної промисловості України об’єднано у кластери за розрахованими таксономічними показниками та визначено рівень фінансового потенціалу для кожного кластера. Розроблений методичний підхід до діагностики рівня фінансового потенціалу суб’єктів господарювання з використанням математико-статистичних методів дозволив виявити тенденції розвитку фінансового потенціалу, що сприятиме формуванню заходів щодо підвищення його рівня.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32582
Располагается в коллекциях:№4

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
мордовец.pdf680,03 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.