Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32687
Название: Прихований протекціонізм як інструмент сучасної міжнародної торгівельної політики
Авторы: Серпухов М. Ю.
Ключевые слова: міжнародна торгівля
інституційні бар'єри
протекціонізм
прихований протекціонізм
вільна торгівля
експорт
імпорт
торгівельні бар'єри
Дата публикации: 2013
Издательство: ХНЕУ
Библиографическое описание: Серпухов М. Ю. Прихований протекціонізм як інструмент сучасної міжнародної торгівельної політики / М. Ю. Серпухов // Економіка розвитку. ‒ 2013. ‒ № 4. ‒ С. 23-27.
Краткий осмотр (реферат): Встановлено, що формальне домінування парадигми вільної торгівлі повсякчас стикається з проявами прихованого протекціонізму в міжнародній торгівлі. Знаходячись у сучасному економіко-політичному просторі та маючи численні міжнародні зобов'язання, країни активно використовують політику прихованого протекціонізму. На основі аналізу торгівельних бар'єрів у міжнародній торгівлі зроблено висновок, що за рахунок використання інституційних бар'єрів провідні економіки світу обмежують доступ товарів та послуг на свої ринки. Проаналізовано приклади інституційних бар’єрів у міжнародній торгівлі. Встановлено, що використання інституційних бар'єрів значно скорочує обсяги світового експорту та динаміку розвитку міжнародної торгівлі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32687
Располагается в коллекциях:№ 4

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
23-27.pdf2,96 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.