Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32793
Назва: Система та механізми повоєнної трансформації публічного управління: регіональний аспект (архетипний підхід)
Автори: Гавкалова Н. Л.
Гордієнко Л. Ю.
Теми: архетипний підхід
механізми
повоєнна трансформація
публічне управління
регіональний аспект
система
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Гавкалова Н. Л. Система та механізми повоєнної трансформації публічного управління: регіональний аспект (архетипний підхід) / Н. Л. Гавкалова, Л. Ю. Гордієнко // Наукові перспективи. – 2024. - № 5 (47). – С. 63–78. (Укр. мова)
Короткий огляд (реферат): Визначено передумови повоєнної трансформації публічного управління, в тому числі на регіональному рівні. Підкреслено, що зміни, які відбуваються у світі, в тому числі в одній з його підсистем – публічному управлінні, вимагають підходу до системи органів публічного управління, в тому числі органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, як до динамічних систем, що змінюються в часі. Доведено необхідність здійснення повоєнної трансформації публічного управління з урахуванням архетипного підходу. Надано визначення поняття «трансформація» на підставі комплексного підходу з урахуванням концепції управління змінами стосовно змін, що здійснюються в будь-якій соціально-економічній системі (державі, регіоні, системі органів публічної влади, установі, організації тощо), у процесі яких змінюється не тільки стан і форма самої системи, але і характер дій та операцій, які відбуваються в ній, тобто здійснюється процес перетворень. Визначено, що формування системи та механізмів повоєнної трансформації публічного управління регіонів має базуватися на концепції управління трансформаційними процесами в соціально-економічних системах з урахуванням архетипного підходу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32793
Розташовується у зібраннях:Статті (ДУПАЕП)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
download.pdf7,45 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.