Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32870
Название: Сертифікація персоналу як складова бізнес-процесу розвитку працівників ІТ-компаній
Авторы: Петренко О. О.
Котлик А. В.
Ключевые слова: Сертифікація працівників
розвиток персоналу
бізнес-процес
типи сертифікації
ІТ-компанія
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Петренко О. О. Сертифікація персоналу як складова бізнес-процесу розвитку працівників ІТ-компаній / О.О. Петренко, А.В. Котлик // Український журнал прикладної економіки та техніки. Західноукраїнський національний університет. – 2024. - №2. – С. 103-106.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто основні теоретичні аспекти сертифікації працівників, проаналізовано підходи до застосування визначення сертифікації як елементу професійного навчання працівників, а також як дозволу на використання певного програмного забезпечення чи іншого інструментарію, що є елементом захисту та регулювання на ринку праці. На основі різних джерел систематизовано класифікацію типів сертифікації. Визначено основні напрямки проведення сертифікації: «soft skills», «hard skills», предметна область функціонування підрозділу. В процесі дослідження виявлено основні переваги та недоліки використання сертифікації в українських ІТ-компаніях. Багатоетапний бізнес-процес сертифікації передбачає початковий етап визначення потреби в сертифікації шляхом збору необхідної інформації, формування річної програми сертифікації працівників, забезпечення їх мотивація та моніторингу за процесом навчання. Завершальним етапом сертифікації є процес підбиття підсумків та справедливе заохочення за її результатами. В статті наведено висновки та перспективи подальших наукових досліджень.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32870
Располагается в коллекциях:Статті (МБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Петренко_Котлик_Сертифікація_Персоналу.pdf347,05 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.