Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32899
Назва: Інституційне забезпечення державного регулювання конкуренції на багатосторонніх ринках: європейський досвід
Автори: Гончарук І. В.
Теми: бізнес-платформа
багатосторонній ринок
Дата публікації: 2018
Видавництво: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Бібліографічний опис: Гончарук І. В. Інституційне забезпечення державного регулювання конкуренції на багатосторонніх ринках: європейський досвід / І. В. Гончарук // Управління розвитком. – №2 (192). – С. 6-15.
Короткий огляд (реферат): Протягом останнього десятиліття ринкова капіталізація таких бізнес-платформ: Airbnb, Uber, Upwork, Facebook та інших стрімко зростає. Тенденція посилення ринкової влади платформ ставить перед економістамитеоретиками та практиками завдання щодо всебічного аналізу конкурентних відносин між бізнес-платформами та визначення необхідності їх регулювання з боку держави як на національному, так і на міжнародному рівнях. Актуальність питання регулювання багатосторонніх ринків постійно посилюється, що пов’язано зі зростанням протягом останніх років кількості антимонопольних розслідувань щодо зловживання бізнес-платформами домінуючим становищем на ринку та завдання шкоди економіці, екології, культурі або суспільству загалом. Обґрунтовано необхідність парадигмальних змін у конкурентній політиці на багатосторонніх ринках і внесення змін до чинного антимонопольного законодавства з метою запобігання зловживанню бізнес-платформами домінуючим становищем на ринку. Проаналізовано сучасні публікації з цієї проблематики та виокремлено головні способи зловживання бізнес-платформами домінуючим становищем на ринку в умовах глобалізації. Досліджено інституційне забезпечення державного регулювання бізнес-платформ на європейському рівні. Проаналізовано головні нормативно-правові акти, які забезпечують обмеження зловживання платформами домінуючим становищем на ринку. Також визначено основні відмінності у підходах ex-ante та post-ante щодо державного регулювання конкуренції на дво- та багатосторонніх ринках.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32899
Розташовується у зібраннях:№ 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
гончарук.pdf504,28 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.