Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32930
Название: Особливості використання соціальних мереж у самонавчанні іноземних мов
Авторы: Шумський О. Л.
Ключевые слова: здобувачі вищої освіти
лінгвосамоосвітня діяльність
мережева освітня взаємодія
мережеві технології
самонавчання іноземних мов
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Шумський О. Л. Особливості використання соціальних мереж у самонавчанні іноземних мов / О. Л. Шумський // Викладання мов у вищих навчальних закладах освіти на сучасному етапі. Міжпредметні зв’язки. - 2024. - Вип. 44. - С. 220–232.
Краткий осмотр (реферат): У роботі обґрунтовано, що у ХХІ столітті значне зростання ролі штучно створеного середовища спілкування в рамках особливої мережевої спільноти стало поштовхом для становлення нової парадигми навчальної діяльності, яка ґрунтується на ідеї масової співпраці, відкритості освітніх ресурсів та принципі організації взаємодії учасників у віртуальному просторі. Доведено, що багатофункціональність сучасних соціальних мереж дає змогу успішно інтегрувати їх у процес самонавчання іноземних мов. Встановлено, що мережева взаємодія є сучасною високоефективною інноваційною технологією, яка дозволяє значно розширити простір для лінгвосамоосвітньої діяльності завдяки співпраці, здійсненню міжособистісної віртуальної взаємодії, формуванню віртуального іншомовного комунікативного середовища. Окреслено основні характеристики мережевої освітньої взаємодії, які найбільш відповідають специфіці лінгвосамоосвітньої діяльності і сприяють ефективності її здійснення. Визначено переваги соціальних мереж, які дають змогу істотно підвищити рівень володіння іноземними мовами. Наведено приклади існуючих на сьогодні соціальних мереж, які не лише створюють відмінну платформу для розширення меж іншомовної самоосвіти, але й здатні забезпечити якісно новий рівень організації лінгвосамоосвітньої діяльності. Доведено, що за рахунок мережевої взаємодії здобувачі освіти отримують можливість одержати більш різноманітний спектр умов для розвитку та вибудовування індивідуальних траєкторій лінгвосамоосвітньої діяльності. Уточнено, що процес іншомовної підготовки має передбачати, окрім озброєння здобувачів вищої освіти відповідними знаннями та вміннями здійснювати будь-які види інформаційної діяльності, також і формування культури спілкування у віртуальному мережевому середовищі. Зроблено висновок про те, що використання широкого потенціалу соціальних мереж в іншомовному самонавчанні дозволяє вдосконалювати знання з іноземних мов та уможливлює ефективний розвиток умінь і навичок у всіх видах іншомовної мовленнєвої діяльності. Перспективи подальших досліджень вбачаємо у визначенні педагогічних умов, які сприятимуть формуванню вмінь здобувачів вищої освіти створювати персональне лінгвосамоосвітнє середовище.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32930
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
1_репозитарій_текст_стаття_Шумський.pdf248,87 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.