Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32980
Назва: Розвиток стартап-екосистеми України: сучасний етап
Автори: Левковець О.
Теми: стартапи
стартап-екосистема
життєвий цикл
методологія
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Левковець О. Розвиток стартап-екосистеми України: сучасний етап / Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах : матеріали Матеріали ⅩⅠ Міжнародної науково-практичної конференції, 3 листопада 2023 р. : тези допов. - Тернопіль : ФОП Паляниця В.А., 2023. - С. 16–18.
Короткий огляд (реферат): Цифровізація та глобалізація радикально змінюють природу соціально-економічних процесів і підходи до управління ними. Знижуються бар’єри входження до галузей, нівелюється значення локації бізнесу. Стартапи в нових умовах перетворилися на потужну економічну силу, є рушіями інноваційного розвитку національних економік, виконують низку важливих макроекономічних функцій. Але передумовою для цього є наявність у країні розвиненої стартап-екосистеми. Формування та розвиток таких екосистем відбуваються під впливом зовнішніх і внутрішніх чинників. Концепція стартап-екосистеми ґрунтується на моделі життєвого циклу стартапу, що дозволяє визначити ключові напрями підтримки для розвитку проєкту. Методологічне підґрунтя: розробки Startup Genome і Startup Commons. Стартап-екосистема України, попри успіхи 2017-2021 рр., перебуває на ранній стадії розвитку: рівень «В» за Startup Commons, перехідний до етапу «глобалізації» - за Startup Genome. Функціонування стартап-екосистеми України має адаптивний характер, відбувається досить успішно, але потребує підтримки з боку держави та операторів екосистеми, оскільки одни й ті самі чинники формують як можливості збереження, так і ризики втрати інноваційного потенціалу країни унаслідок зміни стартапами екосистеми. Ідентифікація рівня зрілості дозволяє розробити систему релевантних заходів підтримки. Запропоновано системний підхід до розроблення та реалізації заходів державної підтримки національної стартап-екосистеми відповідно до цілей, завдань, ризиків поточної стадії її розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32980
Розташовується у зібраннях:Статті (МЕМ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Левковець О._Розвиток стартап-екосистеми_Тези.pdf1,06 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.