Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33002
Название: Психологічні фактори прокрастинації у студентів
Авторы: Ушакова І.
Ляшенко Б.
Махоніна А.
Ключевые слова: прокрастинація
академічна прокрастинація
перфекціонізм
тривожність
копінг-стратегії
психологічні фактори
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Ушакова І. Психологічні фактори прокрастинації у студентів / І. Ушакова, Б. Ляшенко, А. Махоніна // Exploring the digital landscape: interdisciplinary perspectives : Monograph. - Katowice: The University of Technology in Katowice Press, 2024. - Р. 305-320.
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена розгляду актуального на сьогодні питання прокрастинації та психологічних факторів, які її визначають. Визначено прокрастинацію як схильність до відкладання важливих та складних, неприємних справ та прийняття рішень «на потім». Показано її відмінності від ліні та відпочинку. Виявлено основні причини (фактори) прокрастинації: внутрішні та зовнішні, перманентні та ситуативні, мотиваційні, емоційні, поведінкові, психофізіологічні та часові. Наведено результати емпіричного дослідження зв’язку прокрастинації з перфекціонізмом, тривожністю та копінг-стратегіями. Констатовано, що вони можуть виступати як позитивні та негативні фактори відтермінування дій. Надано первинні рекомендації стосовно попередження та корекції прокрастинації у студентів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33002
Располагается в коллекциях:Монографії (ПС)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Ушакова, Ляшенко, Махоніна - монографія.pdf675,22 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.