Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33016
Назва: Вплив спортивних ігор на стан здоров’я та рівень фізичної підготовленості у здобувачів закладів вищої освіти
Автори: Рядова Л. О.
Рожков В. О.
Подмарьова І. А.
Тихонова А. О.
Теми: бадмінтон
баскетбол
волейбол
гандбол
здобувачі вищої освіти
здоров’я
настільний теніс
теніс
фізична підготовленість
футбол
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Рядова Л. О. Вплив спортивних ігор на стан здоров’я та рівень фізичної підготовленості у здобувачів закладів вищої освіти / Л. О. Рядова, В. О. Рожков, І. А. Подмарьова та ін. // Науковий часопис Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Серія 15. Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт): зб. наук. пр. / за ред. О. В. Тимошенка. – Київ : Вид-во УДУ імені Михайла Драгоманова, 2023. – Вип. 12 (172). – С. 162–168.
Короткий огляд (реферат): Однією з важливих складових системи освіти студентської молоді є фізичне виховання. На заняттях з фізичного виховання під час навчання у закладах вищої освіти вирішується завдання збереження і зміцнення здоров’я, підвищення рівня фізичної підготовленості та працездатності, формування стійкої мотивації до систематичних занять фізичними вправами у студентської молоді. З-поміж великої різноманітності засобів фізичного виховання, що застосовуються для всебічного гармонійного розвитку здобувачів вищої освіти, одне з провідних місць займають спортивні ігри. У статті розглянуто вплив систематичних занять бадмінтоном, баскетболом, волейболом, гандболом, настільним тенісом, тенісом та футболом на стан здоров’я і рівень фізичної підготовленості у здобувачів закладів вищої освіти. Установлено, що використання спортивних ігор: бадмінтон, баскетбол, волейбол, гандбол, настільний теніс, теніс, футбол на заняттях з фізичного виховання у здобувачів закладів вищої освіти сприяє поліпшенню стану здоров’я та підвищенню рівня фізичної підготовленості. Різноманіття спортивних ігор та знання їх спрямованості дають можливість здобувачам закладів вищої освіти обирати, заняття з якої спортивної гри відвідувати відповідно до їх уподобань та поставлених цілей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33016
Розташовується у зібраннях:Статті (ЗСЖіБЖ)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.