Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33023
Назва: Структуризація «пастки відсталості» в Україні. Ідентифікація потрапляння України в «пастку відсталості»
Автори: Полякова О. Ю.
Теми: соціально-економічний розвиток
національна економіка
регіональна економіка
сталий розвиток
«пастка відсталості»
криза
диспропорція розвитку
дисбаланс
структура
модель економіки
причинно-наслідкові зв’язки
концепція
сценарії
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Полякова О. Ю. Структуризація «пастки відсталості» в Україні. Ідентифікація потрапляння України в «пастку відсталості» / О. Ю. Полякова // Теоретичні аспекти виходу України з «пастки відсталості» : монографія / за ред. М. О. Кизима, Н. В. Бєлікової. - Харків : ФОП Лібуркіна Л. М., 2023. – С. 93-131.
Короткий огляд (реферат): Монографію присвячено розробці теоретико-методологічного забезпечення та концепції виходу України з пастки соціально-економічної відсталості, яка сформувалася ще у довоєнному періоді. Розроблено структуру «пастки відсталості» в Україні, визначено причинно-наслідкові зв’язки між її складовими, обґрунтовано систему індикаторів для ідентифікації проблем і диспропорцій соціально-економічного розвитку України в довоєнному періоді, визначено основні дисбаланси та диспропорції в економіці України в довоєнному періоді, та вплив війни на поглиблення проблеми потрапляння країни до «пастки відсталості». Обґрунтовано сценарії виходу України з «пастки відсталості» у повоєнному періоді відповідно до трьох її складових, які передбачають приведення дисбалансів та диспропорцій до стабільних або безпечних меж у тих видах економічної діяльності, де ці показники знаходяться у кризовій чи передкризовій зонах, що дозволить перешкодити самопідтримуваності пастки. Рекомендовано науковцям, фахівцям органів державного управління та самоврядування у сфері управління сталим розвитком національної та регіональної економіки, а також академічній спільноті.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33023
Розташовується у зібраннях:Монографії (ЕКСА)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mono_Backwardness_trap_2023_Полякова О.Ю._URL.pdf2,33 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.