Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33094
Назва: Зарубіжний досвід розвитку та підтримки малого підприємництва та його використання в Україні
Автори: Пукало О. П.
Теми: зарубіжний досвід
мале підприємництво
динаміка розвитку
статистичні дані
позитивні та негативні фактори розвитку
бухгалтерський облік
міжнародні стандарти
кредитування
Дата публікації: 2017
Видавництво: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Бібліографічний опис: Пукало О. П. Зарубіжний досвід розвитку та підтримки малого підприємництва та його використання в Україні / О. П. Пукало // Управління розвитком. – № 3-4 (189-190). – С. 108-114.
Короткий огляд (реферат): Здійснено аналіз розвитку малого бізнесу як окремого сектора ринкової економіки з використанням зарубіжного досвіду. Увагу акцентовано на тому, що наявна у розвинених країнах Європи та світу система підтримки малого підприємництва є актуальною для України. Вивчення досвіду зарубіжних країн набуває важливого значення для України, зумовлює актуальність, теоретичну та практичну значущість запропонованого дослідження. Основною метою статті є дослідити й узагальнити особливості розвитку малого бізнесу в Україні через аналіз передового зарубіжного досвіду, його запозичення з метою покращення діяльності цього важливого сектора національної економіки. Висвітлено особливості державної підтримки малого підприємництва у зарубіжних країнах, запропоновано шляхи та напрями його розвитку в Україні. Охарактеризовано місце малого бізнесу та з’ясовано його роль у ринковій економіці різних країн, виявлено позитивні та негативні фактори. Доведено, що вивчення досвіду економічно розвинутих зарубіжних країн набуває в умовах глобалізаційних процесів ключового значення для України. Зазначено, що важливе місце у цьому процесі належить такій фінансовій складовій, як бухгалтерський облік, головна функція якого – акумуляція фінансової інформації. Зроблено висновок, що комплексний аналіз і запозичення передового світового досвіду для розвитку малого бізнесу свідчить про необхідність створення в Україні комплексної системи державної підтримки цього сектора національної економіки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33094
Розташовується у зібраннях:№3-4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
пукало.pdf422,06 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.