Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33200
Название: Оцінка та аналіз факторів впливу на фінансову стійкість підприємств машинобудування
Авторы: Берест М. М.
Меренкова Л. О.
Ключевые слова: фінансова стійкість
підприємства машинобудування
коефіцієнти оцінки фінансової стійкості
фактори впливу на фінансову стійкість
регресійна модель
Дата публикации: 2019
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Берест М. М. Оцінка та аналіз факторів впливу на фінансову стійкість підприємств машинобудування / М. М. Берест, Л. О. Меренкова // Економіка розвитку. – № 3 (Т.18). – С. 1-11.
Краткий осмотр (реферат): Фінансова стійкість є однією з найважливіших характеристик фінансового стану підприємства. Вона визначає рівень його незалежності від зовнішніх суб’єктів та джерел фінансування, та, в свою чергу, обумовлюється сукупністю різноспрямованих чинників. В умовах негативних впливів з боку зовнішнього середовища підприємства машинобудування потребують дослідження та виділення факторів впливу на фінансову стійкість, що формуються у внутрішньому середовищі їх функціонування. В роботі проведено контент-аналіз визначень поняття “фінансова стійкість підприємства”, на основі результатів якого виділено визначальні змістовні характеристики фінансової стійкості підприємств, а саме: стан та структура фінансових ресурсів, платоспроможність та прибутковість підприємства. В розрізі виділених напрямків на основі порівняльного аналізу літературних джерел та методик, рекомендованих на державному рівні для оцінювання фінансового стану підприємств, в дослідженні сформовано обґрунтований перелік коефіцієнтів, розрахунок та аналіз яких є доцільним в розрізі напрямів оцінювання фінансової стійкості підприємств. За допомогою методу регресійного аналізу в роботі проведено виявлення факторів, що найбільш суттєво впливають на рівень фінансової стійкості підприємств машинобудування. Встановлено, що на рівень фінансової стійкості підприємств машинобудування Харківського регіону найбільшим чином впливають: рівень забезпеченості поточних зобов’язань підприємств фінансовими оборотними активами, здатність активів підприємств до генерування чистого прибутку та частка власних коштів в структурі джерел фінансування. Отже, для забезпечення зростання фінансової стійкості підприємств машинобудування, керівництву слід впроваджувати заходи, спрямовані на їх забезпечення достатнім рівнем фінансових активів для своєчасного покриття поточних зобов’язань, та на оптимізацію фінансових результатів в контексті зростання чистого прибутку.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33200
Располагается в коллекциях:№ 3

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
берест.pdf469,18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.