Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33207
Название: Методи забезпечення гнучкості бюджетного процесу на холдингових підприємствах енергетичної галузі
Авторы: Мінц О. Ю.
Маркіна М. Ю.
Ключевые слова: бюджетний контроль
корегування бюджету
ліміт
центр фінансової відповідальності
фінанси,
підприємства
Дата публикации: 2019
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Мінц О. Ю. Методи забезпечення гнучкості бюджетного процесу на холдингових підприємствах енергетичної галузі / О. Ю. Мінц, Н. Ю. Маркіна // Економіка розвитку. – № 4 (Т.18). – С. 19-27.
Краткий осмотр (реферат): Досягнення успіху в бізнесі для компанії безпосередньо пов’язано з питаннями фінансового планування, бюджетування та аналізу отриманих результатів. Наявність зворотного зв’язку необхідна для забезпечення життєздатності будь-якої економічної системи через постійне коригування її поведінки. В статті розглянуто особливості бюджетного процесу на підприємствах енергетичної галузі у складі вертикально-орієнтованих холдингових структур. Система, яку утворюють такі підприємства є дуже складною, тому необхідно забезпечувати додаткові міри для збереження ефективності бюджетного процесу в таких умовах. Тому важливою є проблема організації ефективного контролю в системі виконання бюджетів з метою прийняття оперативних управлінських рішень, що перетворює її в ефективний інструмент управління підприємством. Розкрито сутність, значення бюджетного контролю підприємств енергетичної галузі. В роботі розглянуто організацію бюджетного планування на підприємстві енергетичної галузі. Побудовано моделі процесів розробки та виконання бюджету, а також корегування бюджетних лімітів на підприємствах із використанням методології IDEF0. Розглянуто методи контролю виконання бюджету підприємств енергетичної галузі. Розкрито сутність та види процесу коригування бюджету підприємств.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33207
Располагается в коллекциях:№ 4

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
мінц.pdf334,74 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.