Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33212
Название: Теоретичні засади інформаційно-комунікаційного забезпечення сталого розвитку закладів вищої освіти
Авторы: Боровик М. В.
Ключевые слова: інформаційно-комунікаційне забезпечення
інформаційне забезпечення
комунікаційне забезпечення
сталий розвиток
заклад вищої освіти
Дата публикации: 2018
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Боровик М. В. Теоретичні засади інформаційно-комунікаційного забезпечення сталого розвитку закладів вищої освіти / М. В. Боровик // Економіка розвитку. – № 1 (85). – С. 22-30.
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто теоретичні засади інформаційно-комунікаційного забезпечення сталого розвитку закладів вищої освіти, досліджено види розвитку суб'єктів господарювання (прогресивний, адаптивний, трансформаційний, конкурентний та сталий) і проаналізовано визначення терміна "сталий розвиток", дано визначення терміна "сталий розвиток закладу вищої освіти", який становить довготривалу сукупність процесів кількісних та якісних змін у його діяльності, що зумовлюють незворотне збалансоване поліпшення основних рейтингових показників і посилення адаптивних здатностей протистояти негативній дії зовнішнього середовища та чинників внутрішнього характеру під час ефективного використання наявного потенціалу за рахунок ефективного управління інформаційно-комунікаційним забезпеченням, використовуючи дані, інформацію, знання та комунікації як основні ресурси, що сприяють досягненню сталого розвитку закладу вищої освіти. Розглянуто визначення терміна "інформаційне забезпечення" різними вченими-економістами та дано визначення поняття інформаційно-комунікаційного забезпечення в контексті сталого розвитку закладів вищої освіти, яке становить сукупність даних, інформації, знань та комунікацій, необхідних для ухвалення ефективних управлінських рішень, спрямованих на забезпечення сталого розвитку закладу вищої освіти. Визначено мету інформаційно-комунікаційного забезпечення, яка становить надання користувачам через відповідні канали комунікацій необхідної інформації для формування на її базі знань, що, своєю чергою, є важливим ресурсом, адже містить дані, які зменшують невизначеність у діяльності об'єктів та сприяють досягненню сталого розвитку. Розглянуто необхідність в управлінні інформаційно-комунікаційним забезпеченням закладу вищої освіти, що дозволить їм у сучасних складних умовах жорсткої конкуренції зберегти традиції та, використовуючи багаторічний досвід, створити унікальні конкурентні переваги й умови для забезпечення сталого розвитку.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33212
Располагается в коллекциях:№ 1

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
боровик.pdf411,33 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.