Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33223
Назва: Моделі оцінювання та аналізу асиметрії регіонального розвитку
Автори: Пилько А. Д
Гарда Т. П.
Теми: регіон
сталий розвиток
асиметрія
ступінь гармонізації сталого розвитку
соціальна напруженість
Дата публікації: 2018
Видавництво: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Бібліографічний опис: Пилько А. Д. Моделі оцінювання та аналізу асиметрії регіонального розвитку / А. Д. Пилько, Т. П. Гарда // Економіка розвитку. – № 2 (86). – С. 24-35.
Короткий огляд (реферат): Глибокі регіональні диспропорції в соціально-економічному та екологічному розвитку України зумовлюють актуальність розроблення наукових засад діагностики та механізмів вирівнювання асиметрій регіонального розвитку. Сутність завдання, на вирішення якого було спрямоване проведене дослідження, полягає в розробленні теоретичних основ та науково-методичних рекомендацій щодо оцінювання та аналізу асиметрії регіонального розвитку. У роботі запропоновано підхід до оцінювання рівня та ступеня гармонізації сталого розвитку регіонів Західної України, а також визначено дані показники. Проведені розрахунки рівня асиметрії регіонального розвитку за параметрами сталого розвитку, ступенем гармонізації розвитку та соціальною напруженістю дозволили отримати інформацію про динаміку регіональної асиметрії в досліджуваному періоді. На основі результатів застосування тесту Гранжера розроблено симультативні моделі оцінювання дієвості важелів управління соціальними, економічними та екологічними процесами регіонів Західної України з урахуванням рівня соціальної напруженості. Отримання науково обґрунтованих результатів стало можливим завдяки застосуванню методів аналізу інформації, індикативного аналізу, кореляційно-регресійного аналізу, дослідження та оцінювання параметрів симультативних моделей, методів багатовимірного аналізу. Наукова новизна роботи полягає в удосконаленні існуючих підходів до оцінювання рівня регіональної асиметрії за параметрами сталого розвитку, ступеня гармонізації та рівня соціального напруження. Запропоновані в роботі підходи можуть стати основою для розроблення відповідних цільових програм управління розвитком та регулювання процесів на рівні регіонів держави.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33223
Розташовується у зібраннях:№ 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
пілько.pdf518,48 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.