Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33232
Назва: Дослідження розвитку ринку інтелектуальних транспортних систем у світі
Автори: Катерна О. К.
Теми: екологічна безпека на транспорті
інвестиції
інноваційні рішення
Інтелектуальні транспортні системи
структура управління
транспортні потоки
Дата публікації: 2018
Видавництво: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Бібліографічний опис: Катерна О. К. Дослідження розвитку ринку інтелектуальних транспортних систем у світі / О. К. Катерна // Економіка розвитку. – № 3 (Т.17). – С. 17-29.
Короткий огляд (реферат): Досліджено питання розвитку інтелектуальних транспортних систем (ІТС) у світі, як інструменту забезпечення соціально-економічного зростання країни. Розкрито сутність і роль структури управління інтелектуальними системами в різних країнах та визначено спільні риси їх реалізації. Для досягнення поставленої в роботі мети використано методи дослідження на основі системного підходу, теорії управління та теорії прийняття рішень. Для виявлення наукового завдання використано системний аналіз. Результати дослідження дозволили визначити, що існують проблеми зі збільшенням інтенсивності руху у великих містах, високими показниками аварійності, високим зростанням обсягу перевезень, низькою якістю управління транспортними потоками, обслуговуванням на транспорті, і яким чином ІТС допомагає вирішувати ці проблеми. За результатами проведеного аналізу обґрунтовано, що механізми реалізації ІТС в різних країнах відрізняються, але при цьому ключові елементи можна прослідити однакові: державно-приватне партнерство; наявність у розвинутих країнах світу пріоритетних програм розвитку ІТС; обов’язкове формування єдиних уніфікованих стандартів; створення державного координуючого органу, основна функція якого полягає у захисті і просуванні інтересів країни та поза її межами; створення незалежних груп або організацій (більшість на базі наукових університетів) типу «ITS Америка», «ERTICO» у Європі, «ITS Японія»; промислова база у галузі розвитку як технічної так і інформаційної складової, а також співпраця щодо розробки чи участі у сфері геоінформаційної підтримки. З’ясовано, що при формуванні ІТС слід враховувати світовий досвід та практику використання ІТС, зважаючи на організаційну структуру управління. Важливим є проведення аналізу об’єму ринку ІТС у світі у 2008–2017 рр. у млн дол. США та детальний аналіз за географією розподілу у 2017 році. Реалізація ІТС починається з інституційних перетворень, тому надання їм статусу національного проекту і розробки відповідної державної програми створення багаторічних планів розвитку, які мають на меті розвиток науки і техніки в країні може лягти в основу рекомендації при реалізації ІТС в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33232
Розташовується у зібраннях:№ 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
катерна.pdf716,79 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.