Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33246
Название: Способи незаконного отримування ПДВ у Польщі
Авторы: Длугош І.
Ващенко М.
Ключевые слова: податок на додану вартість
незаконне отримання
"податкова карусель ПДВ"
фіктивний експорт
заниження продажів
фіктивні витрати
Дата публикации: 2017
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Длугош І. Способи незаконного отримування ПДВ у Польщі / І. Длугош, М. Ващенко // Економіка розвитку. – № 1 (81). – С. 31-38.
Краткий осмотр (реферат): Подано механізми та способи незаконного отримування податку на додану вартість (ПДВ) у Польщі. На сьогодні механізми шахрайства із ПДВ стали дуже поширеним явищем у Польщі та становлять загрозу для функціонування польської економіки й держави загалом. На основі анкетування досліджено окремі механізми незаконного отримування ПДВ, наприклад "податкову карусель ПДВ", фіктивний експорт, занижування обсягів продажу або фіктивні витрати. Анкетування здійснено серед осіб, для котрих питання податку на додану вартість є близьким і котрі потенційно могли зіткнутися з явищем незаконного його отримання у своїй професійній практиці. Усіх респондентів можна розподілити на три групи: осіб, які працюють у бухгалтерії; осіб, які займаються власною господарською діяльністю, та тих, хто працює в інших сферах діяльності. Описано, яким чином підприємства діють на ринку з метою незаконного отримування ПДВ. Дослідження дозволило виявити найбільш популярні методи податкового шахрайства. Ними стали фіктивні витрати, занижування обсягів продажу та "податкова карусель ПДВ". Використання фіктивних витрат та занижування обсягів продажу з шахрайською метою є найбільш простими способами. Вони не потребують занадто кропіткої підготовки, а саме шахрайство з їхньою допомогою не створює значних проблем. "Податкова карусель" потребує ґрунтовної підготовки та коштів, але за допомогою цього механізму можна незаконно отримати суттєві суми ПДВ. Анкетовані особи указали й фактори, котрі сприяють незаконному отримуванню ПДВ, а також методи викривання таких злочинів. Особи, які брали участь в анкетуванні, також пропонували зміни, котрі необхідно запровадити, щоб зменшити рівень незаконного отримування податку на додану вартість.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33246
Располагается в коллекциях:№ 1

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
длугош.pdf555,14 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.